Rellen in Anderlecht: jongeren gooien stenen en molotovcocktails

De federale politie is onder meer met een sproeiwagen ter plaatse Foto: RDB

Brussel / Anderlecht -

Het is donderdagavond in Anderlecht tot rellen gekomen met jongeren. De politie was massaal aanwezig omdat ze de problemen verwacht hadden nadat een rechter eerder op de dag de agenten had vrijgesproken die betrokken waren bij de dood van de 19-jarige Adil, deze lente.

Jongeren hebben molotovcocktails en stenen gegooid in de richting van het gemeentehuis in Anderlecht. Dat bevestigt de woordvoerster van de politiezone Zuid. Twee auto’s en een scooter gingen in de vlammen op.

De lokale en federale politie waren massaal aanwezig omdat ze de rellen verwacht hadden nadat eerder op de dag was beslist om de twee agenten die betrokken waren bij de dood van Adil (19) niet te vervolgen.

Adil kwam afgelopen lente om het leven toen hij tijdens een achtervolging in Anderlecht frontaal botste op een politievoertuig. Volgens het parket reed dat politievoertuig met een lage snelheid, terwijl Adil sneller reed dan toegelaten en zijn motorhelm niet correct droeg.

“Rond 20.30 uur verzamelde een groep van een 40-tal personen zich op het Raadsplein en zijn er projectielen en molotovcocktails gegooid”, klinkt het bij de politie Brussel Zuid. “Er vielen geen gewonden.”

Rellen in Anderlecht: jongeren gooien stenen en molotovcocktails
Foto: RDB

In april werd een politiewapen uit een vernielde combi gestolen Video: rr

Jongeren hadden voor vanavond en ook voor morgen wraak gezworen via sociale media. De politie was donderdagavond dan ook massaal aanwezig. Voor het gemeentehuis stond een sproeiwagen en een pantserwagen van de federale politie terwijl een politiehelikopter boven de amokmakers cirkelde.

Volgens getuigen ter plaatse zouden op verschillende plaatsen brandjes zijn gesticht. De brandweer kreeg bescherming van de politie die onder meer met honden ter plaatse was.

Aangezien in Brussel een avondklok is vanaf 22 uur hoopten de ordediensten dat iedereen dan naar huis zou gaan en de rust wordt hersteld. “Maar de situatie is zeer ontvlambaar. We willen er voor zorgen dat het niet verder ontspoort”, klonk het donderdagavond bij de politie.

Omstreeks 22.30 uur waren in totaal al achttien arrestaties verricht in Anderlecht. Het Gemeenteplein en de omgeving zijn ondertussen ontruimd en volgens de politie zou de rust min of meer aan het terugkeren zijn.

LEES OOK. Vrees voor nieuwe rellen nu agenten ‘niet schuldig’ zijn aan dood van Adil (19), familie vraagt extra onderzoek: “Dit is niet afgelopen” (+)

Door tg,rdb
AANGERADEN
Meest recent