Sereen afscheid: Dries Mertens neemt na Europese wedstrijd de tijd om bloemen neer te leggen voor Diego Maradona

Dries Mertens is na de Europa League-wedstrijd van Napoli tegen Rijeka (2-0) niet meteen naar huis gereden. De Rode Duivel stapte in een busje en reed naar een rouwplaats voor de overleden Diego Maradona, zijn grote held, in de Italiaanse stad. Mertens legde er een bos bloemen neer en stond even stil bij de dood van de Argentijnse voetballegende. Een sereen afscheid van de man die hij nog niet zo lang passeerde op de topschutterslijst van Napoli.

LEES OOK. ‘Chouchou’ Dries Mertens rouwt om voetbalheld Diego Maradona: “Sorry dat ze mij met jou vergeleken hebben”

LEES OOK. Napoli (met invaller Dries Mertens) eert Maradona met zege,

“Maradona is het symbool van deze stad en we gaan voor hem ons best doen”, verklaarde de Leuvenaar op de site van zijn club. “Zijn dood vormt een groot verdriet, ik begrijp wat zijn naasten en alle fans moeten doorstaan. Maar we moeten positief blijven als we hem herdenken.”

De beelden:

Ook ploegmakker Lorenzo Insigne en Tommy, de koffieman van de club, legden bloemen neer.

LEES OOK. Niet te missen beelden voor de eeuwigheid: fans van Napoli zetten stadion in vuur en vlam ter ere van Diego Maradona

Alle spelers van Napoli droegen, net als coach Gennaro Gattuso, voor aanvang van de wedstrijd een shirt met de naam van Maradona en het rugnummer tien. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte. ‘Pluisje’ speelde van 1984 tot 1991 in Napels en bezorgde de club twee landstitels. In het stadion was donderdag geen publiek toegelaten, maar buiten stond een grote menigte die liedjes zong en vuurwerk afstak.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent