Gentse Eline (32) overleden na ongelukkige val: “Je bracht warmte in onze harten”

Foto: IF / DVH

Gent / Poperinge -

De Gentse Eline Verdonck (32) is woensdagochtend overleden aan de gevolgen van een ongelukkige val in de Notarisstraat waar ze woonde. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Vrienden, kennissen en (ex-)collega’s reageren verslagen op de dood van de jonge vrouw.

Het lichaam van Eline Verdonck (32) werd woensdagochtend in alle vroegte aangetroffen door een medewerker van Bpost, niet ver van haar woning in de Notarisstraat. “Het parket vorderde een onderzoeksrechter en wetsdokter en stapte ter plaatse af, samen met de onderzoeksrechter, wetsdokter, PD-team en het labo”, zegt het parket.

Op donderdag voerde de wetsdokter een autopsie uit. “Uit het politionele onderzoek en de bevindingen van de wetsdokter blijkt dat ze is overleden aan de gevolgen van een val. Er zijn geen aanwijzingen van betrokkenheid van derden”, zegt parket.

Buurtbewoners van de Notarisstraat reageren aangeslagen op Eline haar overlijden. Op de plaats waar Eline overleed legde een vriend of kennis ondertussen al bloemen neer. “Wat er gebeurd is, kan je moeilijk in woorden vatten. Het was zo’n sympathieke dame. Altijd spontaan goeiendag zeggen en met de glimlach”, zegt een buurtbewoonster.

“Je was onze keukenprinses en een super barmeid”

De goedlachse Eline Verdonck (32) was afkomstig van Poperinge en bleef zoals veel West-Vlamingen na haar studies plakken in Gent. Ze studeerde modetechnologie aan HoGent en volgde ­nadien nog een specifieke le­rarenopleiding. Medestudenten omschrijven haar als een spontane studente die gedreven was door kunst en mode.

Na haar studies ging ze aan de slag als leerkracht op de Campus Hemelvaart Waregem. Ook daar kwam haar overlijden hard aan. “Met veel verdriet melden we dat onze oud-collega Eline Verdonck onverwacht is overleden. Haar passie voor mode was bewonderenswaardig en een toonbeeld van creativiteit”, zegt de school op Facebook.

Lees verder onder de foto.

Gentse Eline (32) overleden na ongelukkige val: “Je bracht warmte in onze harten”
Foto: IF

Recent stopte ze als leerkracht en koos ze voor een andere grote passie: het koken. Ze ging aan de slag in café Robot in de Bijloke. Haar collega’s namen afscheid van Eline met een boodschap op de Facebookpagina van het café: “Woorden komen tekort om te beschrijven hoe erg we het vinden je te verliezen, lieve Eline. Je was onze keukenprinses en een super barmeid. Maar je bracht vooral warmte in de zaak en onze harten. Je zal keihard gemist worden! Rust zacht...”

Emotionele boodschap

Het nieuws van haar plotse overlijden viel ook zwaar bij haar vrienden en kennissen in Gent, maar ook in haar geboortestreek. Kristof Declercq uit Ieper leerde Eline kennen toen ze op dezelfde middelbare school zaten. Op social media liet hij een boodschap na voor haar.

“Ik zal nooit onze eerste ontmoeting vergeten, het begin van een mooie en geweldige vriendschap, de mooie momenten die we beleefd hebben in Gent samen. De voorbije tijd was het contact wat minder maar we waren er altijd voor elkaar als we elkaar nodig hadden. Veel te vroeg moet je ons verlaten, maar weet dat je zal verdomd hard gemist zal worden, door iedereen die je graag zag.”

LEES OOK: Gevonden lichaam in centrum Gent is dat van Eline Verdonck (32): “We onderzoeken alle pistes”

Gentse Eline (32) overleden na ongelukkige val: “Je bracht warmte in onze harten”
Foto: David Van Hecke
Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN
Meest recent