KOERSNIEUWS. Drie nieuwe ploegmaats voor Victor Campenaerts, Mads Pedersen steunt nieuw Deens team

 

 ©  PRESSE SPORTS

Winterstop voor het peloton maar het nieuws blijft met mondjesmaat toestromen. Wij verzamelen het hier voor u.

Werner Bourlez

Laatste update om 16.30 uur

Wisniowski, Bennett en Vacek naar Qhubeka ASSOS

Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT , heeft drie nieuwe aanwinsten gecontracteerd: Łukasz Wisniowski, Sean Bennett en Karel Vacek.

De Pool Wisniowski (29) komt over van CCC, dat ophoudt te bestaan en moet helpen in de sprinttrein van Europees kampioen Giacomo Nizzolo. De Amerikaan Sean Bennett (24) komt net als de eerder aangetrokken Simon Clarke over EF Pro Cycling . De Tsjech Karel Vacek (20) komt over van het continentale Colpack Ballan. Twee jaar geleden reed hij bij Hagens Berman Axeon, de ploeg van Axel Merckx.

Mads Pedersen wordt mede-eigenaar van Deens team

Er komt volgend seizoen een nieuw Deens continentaal team in het peloton: Restaurant Suri-Carl Ras. Dat meldt Feltet.dk. Henrik Egholm is de eigenaar, maar hij krijgt de hulp van enkele toppers die zich inkochten in het team. Daarbij Mads Pedersen, de wereldkampioen van 2019. Ook Brian Holm, ploegleider bij Deceuninck-Quick-Step zal zijn steentje bijdragen als scout. Ex-prof Nicolaj Bo Larsen wordt sportief manager.

Sanne Cant mag meevliegen met van Aert en co

Sanne Cant gaat zaterdag na de cross in Kortrijk mee met het privévliegtuigje dat enkele profs huurden om van Wevelgem naar Tsjechië te vliegen. Daar wordt een dag later in Tabor de eerste Wereldbekercross van het seizoen gereden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Er is plaats voor acht personen op het vliegtuigje en dat zat al vol met Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Wout van Aert, Quinten Hermans, Daan Soete en bondscoach Sven Vanthourenhout. Maar die laatste slaat zijn plaats af aan Cant. Hij kan wel meevliegen: hij mag plaatsnemen op een uitklapbaar stoeltje voor cabinepersoneel.

.

LEES OOK

Nu in het nieuws