Topchefs moeten afkicken door corona: “Zestien uur per dag werken, de adrenaline, de dynamiek van de keuken… We missen het”

Gert De Mangeleer tussen de takeawaydozen  in zijn zaak. “Als je het gewend bent van in de wereld van dete staan, dan is eten in doosjes steken toch wel iets anders.” 

Gert De Mangeleer tussen de takeawaydozen in zijn zaak. “Als je het gewend bent van in de wereld van dete staan, dan is eten in doosjes steken toch wel iets anders.” ©  Simon Mouton

Ze zijn het gewend van door te razen. Van hard te werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om het niveau van hun sterrenkeuken op peil te houden. Nu is het anders. Nu vullen de topchefs bakjes voor takeaway, zitten ze wat onwennig ’s avonds thuis in de zetel en vinden ze vooral dat dit tragere ritme niet té lang meer moet duren. “De eerste lockdown was ergens nog plezant. Even gas terugnemen, meer tijd met het gezin. Maar deze keer heb ik het mentaal enorm zwaar”, zegt Gert De Mangeleer.

Kim Clemens

LEES OOK

Nu in het nieuws