Van Aert en Van der Poel kruisen vroeger dan gepland de degens in het veldrijden

Een beeld van vorig jaar op de Azencross Foto: Photo News

Wout van Aert rijdt zondag in Boom maar de volgende cross was pas gepland op 23 december in Herentals. De winnaar van de Flandrien overweegt om al drie dagen eerder te hernemen in Namen, waar de tweede Wereldbekermanche wordt betwist. Dat is meteen het eerste duel tegen Van der Poel, dat oorspronkelijk pas op 23 december zou plaatsvinden in Herentals.

“Dat is de bedoeling”, zegt Jan Boven. “Hij staat nu mooi derde in de Wereldbeker en er zijn maar vier manches meer. Er valt dus wat te rapen. Na Boom bouwt Wout weer een trainingsperiode in en trekt hij wellicht weer naar het buitenland. Niet met de ploeg, die stage is pas later. Namen is slechts drie dagen voor Herentals, dus dat moet lukken.”

Of Van Aert ook de drie andere manches rijdt (Dendermonde op 27 december, Hulst op 3 januari en Overijse op 24 januari) is nog onduidelijk, maar die worden allemaal wel nog voor het WK betwist. dus dit zou in theorie ingepland kunnen worden.

Namen wordt meteen ook de cross waar Van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst dit seizoen samen aan de start zullen staan.

Door Werner Bourlez
AANGERADEN