Biden verstuikt voet tijdens spelen met hond, Trump wenst hem beterschap

Bron © BELGA

De Amerikaanse president-elect Joe Biden heeft zijn voet verstuikt tijdens het spelen met zijn hond.

De 78-jarige Biden was zaterdag aan het spelen met zijn Duitse herder Major toen hij uitgleed en zijn voet omsloeg. “Uit een overvloed aan voorzorg” bracht de toekomstige president zondag een bezoek aan een orthopedist, meldde zijn team.

“De president-elect heeft een verstuiking van de rechtervoet opgelopen”, zo meldde dokter Kevin O’Connor in een mededeling. Op de eerste röntgenfoto’s was volgens hem geen “duidelijke breuk” te zien, maar in een gedetailleerdere scan werden daarna kleine “haarlijnbreuken bevestigd van president-elect Biden’s laterale en intermediaire voetwortelbeenderen, in het midden van de voet. Naar verwachting zal hij waarschijnlijk meerdere weken een brace (laars) nodig hebben.”

Huidig president Donald Trump wenste Biden via Twitter een spoedig herstel.

Biden en zijn vrouw Jill hebben twee herdershonden. Net als hun baasjes zullen Major en Champ in januari hun intrek nemen in het Witte Huis.

Het ongelukje gebeurde in het vakantiehuis van de familie Biden in Rehoboth Beach in de staat Delaware, waar de Bidens het Thanksgiving-weekend doorbrachten.

AANGERADEN