Ook Kopergietery en muziekcentrum De Bijloke sluiten aan bij Sound of Ghent

Gent -

Sound of Ghent, het onlineplatform waarop de Gentse muziekscene haar krachten voor een gevarieerd online concertaanbod bundelt heeft er twee nieuwe partners bij en telt nu zeven leden. Zopas sloten ook muziekcentrum De Bijloke en het creatiehuis Kopergietery, dat zich vooral tot jongeren richt, bij het platform aan.

Sound of Ghent werd opgericht door de Handelsbeurs, Democrazy, zaal Miry, Gent Festival van Vlaanderen en kunstencentrum Vooruit. Sound of Ghent ontstond vanuit de noodzaak en de wil om ondanks de coronamaatregelen het publiek toch een aanbod aan liveconcerten aan te bieden: coronaproof en met de beste beeld- en geluidskwaliteit. Sound of Ghent streamt de concerten live aan de prijs van 5 euro. De concerten kunnen niet enkel rechtstreeks, maar ook nog 48 uur na het concert (her)bekeken worden.

Sound of Ghent telt nu 7 partners, waaronder Democrazy, die in de maand december niet minder dan 10 concerten organiseert en uitzendt vanuit de Minard. De Gentse jazzband John Ghost zet de serie concerten op vrijdag 4 december in. Op zaterdag 19 december biedt de recent bijgekomen partner Muziekcentrum De Bijloke ondermeer een best-of concert aan van het Brussels Jazz Orchestra. Een overzicht van alle concerten op www.soundofghent.be

Rudy Tollenaere

AANGERADEN