Nicolas Sarkozy spreekt op proces van een “schande die hem al zes jaar achtervolgt”

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

Bij de herneming van zijn proces wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving heeft de Franse ex-president Nicolas Sarkozy maandag uitgehaald naar de “schandes” die “hem al zes jaar achtervolgen”.

“Ik erken geen van deze schandes waarmee men mij al zes jaar achtervolgt”, zei het vroegere staatshoofd voor de correctionele rechtbank van Parijs. Daar hernam het proces tegen Sarkozy, zijn advocaat Thierry Herzog en de vroegere hoge magistraat Gilbert Azibert (73). Het was vorige maandag meteen opgeschort nadat deze laatste niet was komen opdagen en om medische redenen om uitstel van de zitting had verzocht. Na medisch onderzoek belandde dit in de prullenmand en gaf Azibert nu toch present.

Sarkozy, die regeerde van 2007 tot 2012, wordt ervan beschuldigd begin 2004 via zijn advocaat te hebben geprobeerd van Azibert, als procureur-generaal bij het Hof van Cassatie, geheime informatie omtrent een andere zaak, de uiteindelijk geklasseerde affaire-Bettencourt, te verkrijgen. De drie riskeren tot tien jaar cel en een boete van een miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten