Alleen vrouwen in communicatieteam Biden

Bron © BELGA, ABC

Jen Psaki, die ook al diende tijdens de regering van president Barack Obama, wordt de nieuwe perschef van het Witte Huis. Foto: AFP

Zeven vrouwen gaan de voornaamste functies in het communicatieteam van Joe Biden bezetten wanneer de Democraat op 20 januari de president van de Verenigde Staten wordt. Dat heeft zijn transitieteam zondag aangekondigd.

Jen Psaki, een belangrijke medewerkster van het campagneteam van Biden die ook al diende tijdens de regering van president Barack Obama, wordt de nieuwe perschef van het Witte Huis. Viceperschef wordt Karine Jean-Pierre, die voor toekomstig vicepresident Kamala Harris werkte.

Kate Bedingfield wordt dan weer communicatiedirecteur. Zij moet de bredere communicatiestrategie van Biden uitzetten. Pili Tobar wordt haar rechterhand. De woordvoerster van Kamala Harris wordt Symone Sanders. De vicepresident zal beroep kunnen doen op Ashley Etienne als communicatiedirecteur.

Ook andere prominente functies in de communicatiedienst worden allemaal door vrouwen bezet. Een primeur, zo meldt het transitieteam.

“Direct en waarheidsgetrouw communiceren met het Amerikaanse volk is één van de belangrijkste taken van een president”, zei Biden zondag in een mededeling. “Ik ben trots om vandaag het eerste communicatieteam van het Witte Huis aan te kondigen dat volledig uit vrouwen bestaat. Deze gekwalificeerde, ervaren communicatoren brengen diverse perspectieven naar hun werk en een gedeelde toewijding om dit land beter terug te bouwen.”

AANGERADEN