Max Verstappen: “We zijn geen mietjes: zo'n crash gebeurt, ik begrijp niet waarom je daarna niet meer zou racen”

Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

De Nederlandse F1-piloot Max Verstappen heeft enkele opmerkelijke uitspraken gedaan naar aanleiding van de erg zware crash die F1-collega Romain Grosjean zondag tijdens de GP van Bahrein meemaakte.

De race werd na de zware crash van Grosjean meteen stilgelegd en de rijders verzamelden in de pitlane. Daar zagen we heel wat rijders en F1-personeel in shock, ze waren duidelijk erg aangedaan door de beelden van Grosjean zijn crash.

Na afloop van de GP van Bahrein werd tijdens de persconferentie met de top drie van de race het idee geopperd om rijders eventueel de keuze te geven om niet te herstarten.

"We zijn niet de regelgevers wat de veiligheid betreft," antwoordde racewinnaar Lewis Hamilton. "We zijn hier om onze job te doen en vertrouwen op de FIA die zich bewust zijn van de veiligheid. Wij vertrouwen op hen, dus ik denk niet dat ik dat zou doen."

Daar waar Lewis Hamilton enigszins genuanceerd antwoordde, kwam Max Verstappen met een veel directer antwoord. "Ik begrijp niet waarom je niet zou racen. Als jouw rijder niet wil racen en ik zou de teambaas zijn, dan zou ik hem zeggen dat hij nooit nog in dat racezitje zou zitten. Ja, als ik de teambaas zou zijn, dan zou ik hem eruit gooien.”

Naar aanleiding van de uitspraken van Verstappen ontstond er heel wat commotie maar wanneer de Nederlander daags nadien in het programma 'Peptalk' op 'Ziggo Sport' wordt gevraagd naar zijn uitspraken heeft hij nog steeds een duidelijk standpunt.

"We zijn geen mietjes, kom op! Het gebeurt helaas, zo’n crash, maar om dan te zeggen ‘ik rij niet meer’, dat kan ik niet begrijpen," aldus Verstappen.

Meer F1-nieuws:

  • - Echtgenote zwaar gecrashte Grosjean plaatst emotionele boodschap op Instagram
  • - F1-dokter: “We hadden enkele seconden om hem levend uit brandende F1-bolide te krijgen”
  • - “Kritiek F1-piloot op beelden zware crash Grosjean onterecht, hij verdient er zelf geld mee”
  • - F1-collega bekent: bekent: “Ik was eerst boos op Grosjean omwille van wat hij deed”
  • - VIDEO: Medische helden blikken terug op horrorcrash: “Plots zagen we hem in het vuur!”
  • Door F1journaal.be
  • AANGERADEN