Mario Balotelli vindt eindelijk een (grote) club die nog in hem gelooft: “Hij kan onze Diego Maradona worden”

Foto: AP

Hij zit al maanden zonder club, maar Mario Balotelli lijkt zich eindelijk opnieuw profvoetballer te mogen noemen. Het Italiaanse woelwater staat namelijk dicht bij een akkoord met de Braziliaanse traditieclub Vasco da Gama.

De intussen 30-jarige Balotelli zag begin juli zijn contract bij Brescia ontbonden worden na een wekenlang dispuut. Hij lag op ramkoers met zijn club nadat hij niet kwam opdagen voor de eerste trainingen na corona. Toen ‘Super Mario’ daarna toch wilde komen trainen, werd hij weggejaagd door een begeleider van de club. Nadat Balotelli en zijn makelaar Mino Raiola vervolgens beweerden dat de club zijn aanvaller opzettelijk niet wil laten testen op corona, dreigden ze bij Brescia met een rechtszaak voor schandelijke laster.

Daarom zocht de 36-voudige international een van zijn vrienden op, die de sportieve leiding heeft bij Franciacorta. Dat is een club uit de Serie D, de Italiaanse vierdeklasser. Daar onderhield Balotelli zijn conditie in de hoop snel een nieuwe (prof)club te vinden.

Mario Balotelli vindt eindelijk een (grote) club die nog in hem gelooft: “Hij kan onze Diego Maradona worden”
Ricardo Sá Pinto. Foto: AFP

En die lijkt er nu gekomen te zijn in de vorm van Vasco da Gama. Fabio Cordella, de sportieve baas van de viervoudige Braziliaanse kampioen, liet eerder al doorschemeren dat een transfer van Balotelli “geen droom maar pure realiteit” is en dat er samengewerkt wordt met diens manager Mino Raiola om een deal rond te krijgen met de ploeg van trainer Ricardo Sá Pinto (ex-Standard).

Deze week zette Cordella zijn ambitie extra kracht bij. “Balotelli wil graag komen”, klinkt het. “Vergeet niet dat Vasco na Real Madrid de club is met de meeste prijzen ter wereld. Ik denk trouwens niet dat Mario naar Rio komt om gekke dingen te doen. We kunnen nu zijn transfer nog niet afronden, maar hopelijk wil hij op ons wachten. Vasco heeft Balotelli namelijk nodig en Balotelli heeft Vasco nodig. Wanneer hij komt, wordt hij voor onze fans een soort Diego Maradona. Een grootheid.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN