Romain Grosjean twee dagen na horrorcrash: “Dit was een wedergeboorte voor mij”

Foto: Photo News

Twee dagen na zijn horrorcrash in de GP F1 in Bahrein, waar hij net op tijd kon ontsnappen uit zijn brandende bolide, gaf Romain Grosjean een interview aan de Franse zender TF1. “Ik ben blij dat ik nog leef, zo wou ik niet eindigen.”

Romain Grosjean overleefde zondag een zware crash in de GP van Bahrein. Zijn wagen smakte tegen de vangrail, brak in twee en vatte vuur. Als bij wonder kon hij uit de vlammenzee ontsnappen. Hij hield er alleen brandwonden aan de handen aan over.

“Ondanks mijn Mickey Mouse-handen gaat het gezien de ernst van het ongeluk goed met mij”, vertelde de Fransman vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ik heb nooit het bewustzijn verloren. Ik heb mijn gordel uitgedaan en had geluk dat mijn stuur er niet meer opzat. Mijn vizier zag oranje door al die vlammen om me heen. Meteen flitste het ongeluk met Niki Lauda door mijn hoofd (die crashte zwaar in 1976, overleefde maar had zware brandwonden in zijn gezicht, nvdr). Zo wou ik niet eindigen. Ik moest zo snel mogelijk uit de auto kruipen, voor mijn kinderen. Ik bleef 28 seconden in de vlammen, maar het leek veel langer dan dat. Ik ben blij dat ik nog leef. 29 november 2020 is als een wedergeboorte voor mij, ook al ben ik voor het leven getekend.”

Romain Grosjean twee dagen na horrorcrash: “Dit was een wedergeboorte voor mij”
Foto: instagram Grosjean

Als bij wonder kwam Grosjean zo goed als ongedeerd uit het brandende wrak. “De brandwonden zijn slechts oppervlakkig, ik kan al mijn vingers nog bewegen. De omstandigheden vielen gelukkig mee. Ik heb de dood in de ogen gekeken, maar het was mijn uur nog niet. Ik had eigenlijk meer schrik voor mijn familie dan voor mezelf. Voor mijn kinderen in de eerste plaats, maar ook mijn vader en moeder. De dood kwam op mij af en ik had geen andere mogelijkheid dan ervoor te vluchten.”

Erbij in Abu Dhabi?

Volgend weekend zal hij nog niet van de partij zijn in de tweede race in Bahrein. Maar over twee weken wordt de GP van Abu Dhabi gereden, de laatste wedstrijd van het seizoen. Omdat Grosjean er mee ophoudt na dit seizoen, wil hij er per se bij zijn. “Ik wil mijn tijd in de Formule 1 niet op deze manier afsluiten. Ik zou al gelukkig zijn mocht ik als twintigste eindigen. Ik begrijp dat het voor mijn familie niet evident zal zijn, maar ik heb er zelf nood aan om weer in een F1-auto te kruipen, om te zien of ik nog door kan gaan als rijder.”

Door Werner Bourlez
    AANGERADEN
    Meest recent