Parkcross Maldegem op 3 februari gaat niet door, Golazo zoekt nieuwe locatie

 ©  BELGA

Er zal op 3 februari 2021 geen Ethias Cross gereden worden in Maldegem. Dat hebben de gemeente Maldegem en organisator Golazo in gezamenlijk overleg besloten. Er wordt een alternatieve locatie gezocht voor de cross van 3 februari 2021.

Werner Bourlez

De Ethias Cross Maldegem, ook gekend als Parkcross Maldegem, speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern van Maldegem. Dat maakt het uitermate moeilijk om het parcours volledig af te sluiten of om de bewoners te verplichten binnen te blijven en niet zelf of met vrienden naar de cross te gaan kijken”, meldt de organisatie.

De annulering is een eenmalig feit door de strenge coronamaatregelen om de gezondheid en de veiligheid van inwoners, medewerkers, renners en hun entourage te kunnen garanderen. De Ethias Cross komt in 2022 zeker terug naar Maldegem, hiervoor heeft de gemeente een meerjarenovereenkomst met Golazo sports.

“We hebben inderdaad samen met de gemeente Maldegem naar een alternatieve locatie gezocht binnen de gemeente”, aldus Christophe Impens. “Maar er komt bij een cross van dit formaat meer kijken dan alleen een parcours. Denk onder andere maar aan de rennersparking, de perszaal en de parking voor de captatiewagens. We vinden het zeer jammer om de cross in Maldegem met een jaartje te moeten uitstellen, maar we komen uiteraard met heel veel plezier terug naar hier de komende jaren. De Ethias cross Maldegem blijft voor ons een klassieker in ons programma van het Ethias circuit.”

Golazo gaat op zoek naar een alternatief voor de editie 2021. Christophe Impens: “Zo kunnen we toch op 3 februari 2021 een cyclocross met live-uitzending op VTM aanbieden aan de vele sportfans.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten