Acteur uit ‘Juno’ en ‘Inception’ kondigt aan dat hij trans persoon is

Elliot Page (rechts), voorheen Ellen, gaat voortaan als transman door het leven. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Elliot Page, voorheen bekend als Ellen, gaat voortaan als transman door het leven. De acteur uit Inception en Juno kondigde het nieuws zelf aan op Twitter.

“Vrienden, ik wil met jullie delen dat ik trans ben, dat mijn voornaamwoorden hij/die zijn en dat mijn naam is Elliot is”, schreef Elliot Page (33) op Twitter. De acteur brak al op jonge leeftijd door met z’n hoofdrol in Juno, en speelde later in films als X-men en Inception. Hij speelde ook mee in de Netflix-hit The umbrella academy. Nu kondigt hij aan dat hij als man verder door het leven gaat.

“Ik voel me gelukkig. Omdat ik dit kan opschrijven. Omdat ik op dit punt in mijn leven ben terechtgekomen. Het voelt geweldig om mijzelf eindelijk graag genoeg te zien, zodat ik mijn echte ik naar voren kan schuiven. Ik ben eindeloos geïnspireerd door zovelen in de transgemeenschap. Bedankt voor jullie moed, jullie vrijgevigheid en al jullie harde werk om van deze wereld een meer inclusieve en zachtere plek te maken.”

LEES OOK. Na heisa over Sam Bettens in ‘De slimste mens’: waarom de ‘deadname’ of geboortenaam van een transgender persoon taboe is (+)

De acteur is gelukkig dat het nieuws eindelijk bekend is, maar is toch ook bezorgd. “Om de haat, de grappen en het geweld. Aan alle transpersonen die te maken krijgen met misbruik, zelfhaat en geweldsbedreigingen: ik zie jullie, ik hou van jullie en ik zal doen wat ik kan om deze wereld te verbeteren.”

Door Wout Desmytere