‘Red Sandra’ uitgesteld naar oktober 2021

‘Red Sandra’ van Jan Verheyen en z’n vrouw Lien Willaert ligt al een tijdje klaar voor release, maar zal toch pas volgend jaar in de zalen komen. 

‘Red Sandra’ van Jan Verheyen en z’n vrouw Lien Willaert ligt al een tijdje klaar voor release, maar zal toch pas volgend jaar in de zalen komen. ©  Joris Herregods

In een ideale wereld liep Red Sandra, de eerste speelfilm die Jan Verheyen (57) samen met z’n vrouw Lien Willaert (44) draaide, al twee maanden in de zalen. In de realiteit is er echter zoiets als het coronavirus, waardoor de film al een keer uitgesteld werd naar januari 2021. Aangezien het nog altijd niet duidelijk is wanneer de bioscopen opnieuw opengaan, wordt de première nog maar eens opgeschoven. Naar 27 oktober 2021 dit keer, een jaar na de oorspronkelijk geplande release.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Massart, dat tien jaar geleden heel wat aandacht trok. William en Olga (Sven De Ridder en Darya Gantura) krijgen onverwacht de diagnose dat hun dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. William weigert de hoop op te geven en start een kruistocht tegen de farma-industrie.(dewo)

LEES OOK