Uroloog Bo Coolsaet vangt bot in beroep: 4 jaar cel voor aanranding en verkrachting van patiënten

Bron © BELGA

Bo Coolsaet wordt veroordeeld tot 4 jaar cel

Bo Coolsaet (81) is schuldig aan verkrachting en aanranding van een patiënte. Het hof van beroep heeft hem zonet veroordeeld tot 4 jaar cel waarvan 2 met uitstel. Dat is dezelfde straf als hij in eerste aanleg kreeg.

Het Antwerpse hof van beroep heeft woensdag uitspraak gedaan in de zedenzaak van uroloog Bo Coolsaet, die door een vroegere patiënte beschuldigd wordt van aanranding en verkrachting. Hij werd hiervoor veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee met uitstel. Omdat zijn slachtoffers minderjarig waren, is in principe een elektronische enkelband niet mogelijk en moet Coolsaet naar de cel.

Daarnaast wordt hij 10 jaar uit zijn rechten ontzet en moet hij een schadevergoeding betalen van 5.000 euro. Ook de broer, moeder, vader en vriend van het slachtoffer krijgen een schadevergoeding. “We zijn heel opgelucht”, reageert Christine Mussche, advocaat van het slachtoffer.

In eerste aanleg werd Coolsaet ook al veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief. Het openbaar ministerie had ook deze keer, net zoals in eerste aanleg, de vrijspraak gevorderd. Coolsaet heeft de feiten altijd ontkend.

LEES OOK. Slachtoffer spreekt vrijuit in recordzitting van verkrachtingszaak Bo Coolsaet: “We weten allebei wat daar gebeurd is” (+)

Cassatie

Coolsaet zou zeer terneergeslagen zijn na het horen van de veroordeling. “We hadden gehoopt op een ander resultaat. We gaan kijken of er een mogelijkheid is om naar cassatie te gaan”, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. “Dit was een zwart-wit situatie, twee verklaringen tegenover mekaar waarbij blijkbaar meer geloof gehecht is aan de verklaring van de burgerlijke partij.”

Door cds, lto
AANGERADEN