Vaccinatieplan nog niet rond, maar premier is al stellig: vaccineren begint op 5 januari

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, met de 8 bevoegde ministers van het land, heeft woensdag nog geen beslissing genomen over een vaccinatiestrategie en doet donderdag een nieuwe poging. Maar ondertussen laat premier Alexander De Croo wel al verstaan dat het ernaar uitziet dat er op 5 januari al kan worden gestart met vaccineren.

De eerste minister deed zijn uitspraak op VTM en de openbare omroep. En op een moment dat het grote strategische vaccinatieplan nog niet is afgeklopt. De IMC kwam woensdag wel al vroeg samen, maar rond 10.30 uur was de vergadering al afgelopen. Federaal minister Frank Vandenbroucke (SP.A) moest naar een Europese top over de aanpak van corona.

Naar verluidt is het vaccinatieplan zelfs niet ter sprake gekomen, ook al was de task force sinds een paar dagen al klaar met zijn huiswerk. De ministers bogen zich woensdagvoormiddag vooral over het vaccin van de Amerikaanse farmareus Moderna, waar ons land gaat op intekenen. Meer nieuws daarover volgt nog in de loop van de dag.

De IMC komt donderdag opnieuw samen om het vaccinatieplan dan wel definitief in een plooi te leggen. Normaal gezien volgt na de vergadering een persconferentie. Het kernkabinet komt woensdag nog samen over het plan en de te nemen maatregelen.

Door fem
MEER OVER HET CORONAVIRUS