KOERSNIEUWS. Ganna en Geoghegan Hart tot 2023 bij INEOS, ex-renner Nocentini loopt tegen de lamp

 

 ©  Photo News

Winterstop voor het peloton maar het nieuws blijft met mondjesmaat toestromen. Wij verzamelen het hier voor u.

Werner Bourlez

Laatste update om 16.15 uur.

“Tao Geoghegan Hart en Filippo Ganna langer bij INEOS”

Volgens de goed geïnformeerde Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport hebben Tao Geoghegan Hart en Filippo Ganna bijgetekend bij INEOS Grenadiers tot 2023. Beide renners behoorden tot de revelaties dit wielerseizoen.

De Brit Tao Geoghegan Hart (25) werd de verrassende eindwinnaar van de Giro. Hij won er ook twee ritten. De Italiaan Filippo Ganna (24) werd Italiaans en wereldkampioen tijdrijden, won vier ritten in e Giro (waaronder drie tegen de klok) en een tijdrit in de Tirreno Adriatico.

Ex-renner Nocentini voor vier jaar geschorst

Oud-wielrenner Rinaldo Nocentini (43) is door het Italiaanse dopingagentschap NADO voor vier jaar geschorst wegens het overtreden van de dopingregels. Hij is al ene jaar officieel gestopt maar werd toch vanaf 30 november voor vier jaar uitgesloten van wielerwedstrijden. Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera heeft de schorsing te maken met onregelmatigheden in Nocentini’s bloedpaspoort.

Bovendien worden alle resultaten van Nocentini vanaf 2018 uit de boeken gehaald. Dat betekent dat hij twee etappezeges in de Ronde van Gabon moet inleveren. Ook draait Nocentini op voor de proceskosten van 378 euro.

Nocentini werd in 1999 prof bij Mapei en reed onder meer bij de ploegen Fassa Bortolo en Acqua & Sapone. Zijn beste jaren beleefde hij bij de Franse wielerploeg AG2R, waarvoor hij van 2007 tot en met 2015 actief was. In 2009 droeg hij acht dagen de gele trui in de Tour de France. Op zijn erelijst staan onder meer ritzeges in de Ronde van Polen en de Ronde van Californië. Ook werd hij in 2008 tweede in de rittenkoers Parijs-Nice.

Qhubeka-ASSOS haalt drie nieuwkomers

Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT, heeft drie nieuwe renners voor 2021 aangekondigd. Het gaat om de Nieuw-Zeelandse Zuid-Afrikaan Connor Brown, de Brit Harry Tanfield en de Deen Emil Vinjebo. Zij worden ploegmaats van onze landgenoten Victor Campenaerts en Dimitri Claeys.

De 22-jarige Brown maakt de overstap van het continentale team van NTT, waar hij de voorbije twee seizoenen reed. Brown, die zowel een Zuid-Afrikaans als een Nieuw-Zeelands paspoort bezit, toonde zich dit jaar met onder meer een derde plaats in de voorlaatste rit van de Ronde van Italië U23.

De 26-jarige Tanfield komt over van AG2R. Hij won vorig jaar een etappe in de Ronde van Yorkshire, maar werd de voorbije jaren vooral in dienende rol uitgespeeld.

De eveneens 26-jarige Vinjebo maakt de overstap van het procontinentale team Riwal. Ook de Deense hardrijder zal voornamelijk in dienst moeten rijden.

LEES OOK

Nu in het nieuws