Twintiger gevat na wilde achtervolging in en rond Antwerpen

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Een 24-jarige bestuurder uit het Brusselse die bij politie en gerecht gekend is voor drugsfeiten heeft woensdagmiddag een reeks gevaarlijke situaties veroorzaakt in en rond Antwerpen, toen hij door de politie werd achtervolgd. De man probeerde tijdens zijn dolle rit politievoertuigen aan te rijden en bracht heel wat andere weggebruikers in gevaar. Als bij wonder raakte niemand gewond.

De bestuurder ontvluchtte om iets voor 11.30 uur een politiepatrouille op de E19 Breda-Antwerpen die tot een controle wilde overgaan omdat de wagen in kwestie - een Fiat 500x opviel door zijn “sportief rijgedrag”. De bestuurder negeerde de bevelen van de politie om te stoppen, vluchtte weg aan snelheden van meer dan 200 kilometer per uur, slalomde tussen het verkeer en reed verschillende keren over de pechstrook. De wagen nam de afrit van de Antwerpse ring in Berchem en reed de Singel op, waar hij aan hoge snelheid over het fietspad reed.

Geen onbekende

De achtervolging leidde nog via de Jan Van Rijswijcklaan en de R11 tot aan het viaduct van Wilrijk, waar de wagen tot stilstand kwam en de politie de bestuurder kon inrekenen. De man bleek geen onbekende voor politie en gerecht. Het parket van Antwerpen zal de man voorleiden voor poging tot doodslag, gewapende weerspannigheid en kwaadwillige belemmering van het verkeer. Het parket vraagt ook aan weggebruikers die onderweg in gevaar werden gebracht door de man, om zich te melden bij de politie, zodat hun getuigenis kan worden opgenomen in het onderzoek.

AANGERADEN
Meest recent