Ontslag Directeur van Koninklijk Conservatorium Brussel blijkt in beroep onterecht

Bron © BELGA

Foto: amg

Het College van Beroep heeft geoordeeld dat het ontslag om dringende reden van de directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel Kathleen Coessens en haar medewerker Helmut De Backer onterecht is. De Erasmushogeschool Brussel (EhB) blijft ondanks het beroep wel bij de beslissing en ontheft de directeur uit haar mandaat. Coessens kan wel aanblijven als docent.

Bruzz bracht het nieuws woensdag naar buiten en dat wordt door EhB-algemeen directeur Ann Brusseel bevestigd aan Belga. Het ontslag om dringende reden van de directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel en haar collega kwam er op 27 oktober, nadat een ernstig geval van onregelmatigheden werd vastgesteld. Coessens en De Backer gingen meteen intern in beroep en haalden hier ook hun gelijk. Het College van Beroep oordeelde dat er geen dringende redenen waren om de samenwerking onmiddellijk en definitief onmogelijk te maken.

Toch houdt de directie van de EhB voet bij stuk. Coessens zal niet terugkeren als directeur, maar mag wel aanblijven als docent. Intussen ontstond er onder de docenten van het Koninklijk Conservatorium al een actiegroep, want duidelijk niet iedereen is het eens met de acties rond het ontslag van directeur Coessens.

De EhB-directie geeft nog mee dat er wel degelijk bewijzen zijn van het feit dat Coessens haar taken verwaarloosde als leidinggevende en dat deze zijn toegevoegd aan het dossier.

LEES OOK.Directeur van Koninklijk Conservatorium in Brussel om dringende reden ontslagen

AANGERADEN