Dan toch niet volledig afgeschreven na rechtszaak: regisseur Tim Burton wil Johnny Depp nieuwe kans geven in Netflix-serie

Foto: REUTERS

De bekende regisseur Tim Burton wil samenwerken met Johnny Depp. Het leek er even op dat de steracteur volledig was afgeschreven na het proces tegen de Britse tabloidkrant The Sun, een zaak waarbij de hele wereld hem leerde kennen als een agressieveling, alcoholicus en junk.

Regisseur Tim Burton, met wie Johnny Depp al samenwerkte voor filmklassiekers als Edward Scissorhands en Charlie and the Chocolate Factory, wil zijn oude vriend zelfs een hoofdrol geven in de nieuwe Netflix-serie The Addams Family.

Dan toch niet volledig afgeschreven na rechtszaak: regisseur Tim Burton wil Johnny Depp nieuwe kans geven in Netflix-serie
Tim Burton Foto: luc daelemans

Bronnen binnen de streamingsdienst melden volgens Small Screen dat Burton – die bekendstaat om zijn donkere en macabere films – niets liever wil dan dat Depp in de huid kruipt van Gomez Addams, het hoofd van de iconische griezelfamilie.

LEES OOK. Het proces dat alles op z’n kop zet: Johnny Depp kwam naar Londen als klager, maar nu staat zijn carrière op het spel terwijl ‘The Sun’ kan cashen (+)

Velen dachten dat het over and out was met zijn carrière nadat de rechter had geoordeeld dat het niet fout was om Depp als een wife beater, een vrouwenmepper dus, te omschrijven. Door het proces verloor Depp zijn sympathieke imago nadat was gebleken dat hij een hang had naar drank, plezierpillen en wit poeder en zeer agressief was, tegen keuken- en ander meubilair maar zeker ook tegen zijn ex Amber Heard.

Na de rechter zou Hollywood hem ook veroordelen, dacht iedereen. De laatste jaren wordt wangedrag op allerlei vlakken niet meer met de mantel der liefde toegedekt, ook niet meer wat de allergrootsten betreft.

Door Tommy Huyghebaert
AANGERADEN