Abonnee worden? Kies je leesformule

Brouwerij Leysen vertienvoudigt biercapaciteit in vijf jaar

Brouwerij Leysen vertienvoudigt biercapaciteit in vijf jaar

Jorge Leysen zag de capaciteit in zijn eigen bierbrouwerij de voorbije vijf jaar vertienvoudigen. Foto: Hans Otten

Herentals -

Jorge Leysen begon in 2015 in zijn kelder met het brouwen van zijn eigen bier Baskwadder. Precies vijf jaar later is zijn Brouwerij Leysen uitgegroeid tot een vaste waarde voor het maken van opdrachtbieren. “In die vijf jaar is de brouwerij flink gegroeid”, vertelt de brouwer. “Ik kan nu tweehonderd bakken per week produceren. De capaciteit is dus vertienvoudigd.”

Het is aanstaande zaterdag precies vijf jaar geleden dat Jorge Leysen in zijn woning in de Herentalse Meivuurstraat begon met het brouwen van zijn bier Baskwadder, vernoemd naar een fictieve boeman die ...

AANGERADEN