De Queen breekt met koninklijke traditie

Foto: PN

Buckingham Palace heeft aangekondigd dat de Queen (94) dit jaar geen kerstcadeautjes persoonlijk zal overhandigen aan haar personeel. Ze blijft tijdens de feestdagen in isolatie en breekt zo met jarenlange kersttradities. Dat heeft alles te maken met huidige coronacrisis.

De Britse koningin Elizabeth II geeft in de kerstperiode, voordat ze tot februari naar Sandringham vertrekt, normaal gezien altijd persoonlijk cadeautjes af aan een kleine selectie van haar personeel als een speciaal bedankje voor hun trouwe dienst. Dat doet ze traditiegetrouw bij de kerstbomen in Buckingham Palace en Windsor Castle. Haar favoriete kerstcadeautjes om te geven: kerstpudding, zilveren gegraveerde fotokaders, juwelendoosjes en champagneglazen.

Maar dit jaar gaat het feest niet door: de koningin en prins Philip gaan - in vergelijking met andere jaren - een heel rustige kerstperiode tegemoet in Windsor castle, waar ze zich sinds oktober afzonderen. Het is de eerste keer in 33 jaar tijd dat ze na de feestperiode niet naar Sandringham zullen trekken. Het geselecteerde personeel zal wel degelijk een cadeau krijgen, exclusief het momentje met Hare Majesteit. Een verantwoordelijke van een afdeling of de post zal het bezorgen.

Het cadeaumoment is niet de enige festiviteit die wegvalt. Ook de jaarlijkse lunch die de vorstin op de woensdag voor Kerstmis houdt voor haar eigen familie zal niet plaatsvinden. Het is al van 1949 geleden dat het paar Kerstmis vierde zonder een van hun kinderen. “Het is heel jammer, maar het is onvermijdelijk en het is het juiste om te doen”, aldus een bron.

Door vwh
AANGERADEN