Sieg De Doncker in ‘Club Flo’ over besnijdenis: “Een maat van mij grapte: Wil je eens goed van bil, pakt dan ene zonder schil”

Sieg De Doncker vertelt over het taboe rond besnijdenis. ©  DPG Media

Wie in Club Flo te gast is, moet alle schroom en preutsheid overboord gooien. Vanavond praat acteur en presentator Sieg De Doncker met Flo Windey over zijn besnijdenis. “Wil je eens goed van bil, pakt dan ene zonder schil.”

Wout Desmytere

Sieg De Doncker (31) is besneden en vertelt in Club Flo dat hij tot z’n 16e ervaarde dat daar een taboe rond hing. “Het is nochtans net hetzelfde als iemand met flaporen, maar ik heb het geluk dat mijn piemel beschermd was door mijn broek. Niemand kon het zien. Je praat daar ook niet over, want je wil niet speciaal zijn.”

Pas toen hij iemand anders leerde kennen die heel open en vooral met veel humor met z’n besnijdenis omging, dat hij zich op z’n gemak voelde om erover te vertellen. “Toen ik 16 à 17 jaar was ben ik iemand tegengekomen die zei: hey, ik ben besneden! Die maakte daar mopjes over zoals: wil je eens goed van bil, pakt dan ene zonder schil. Wij wilden samen ooit een boekje uitbrengen voor mensen die in dezelfde situatie zaten. We dachten dat dat grappig zou zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook