Gitaren van wijlen Eddie Van Halen verkocht voor klein fortuin

Gitaarvirtuoos Eddie Van Halen. Foto: Photo News

Drie gitaren van wijlen Eddie Van Halen zijn op een veiling in Beverly Hills afgehamerd op 422.000 dollar, een kleine 350.000 euro.

De instrumenten maakten deel uit van een gitarenveiling van venduhuis Julien’s Auctions waarin ook gitaren van Kurt Cobain en Bob Marley werden verkocht. De gitaren van de medeoprichter van de hardrockband Van Halen bleken bijzonder in trek nadat de in Amsterdam geboren muzikant begin oktober van dit jaar overleed aan kanker.

LEES OOK. Verbod op bruine M&M’s, woede-uitbarsting op het vliegtuig en geïnspireerd door een aap: het woelige parcours van Eddie van Halen (+)

Een gitaar die Van Halen in 1991 samen met zijn gitaarontwerper bouwde als cadeau voor een vriend haalde een prijs van ongeveer 190.000 euro. Het kleine instrument uit de clip van Hot for teacher (1984) bracht ruim 40.000 euro op en een elektrische gitaar uit de EVH Charvel Art Series hamerde af op 116.000 euro. Twee gitaren die Kurt Cobain stuksloeg, brachten 232.000 euro op. De eerste gitaar van Bob Marley veranderde van eigenaar voor dik 126.000 euro.

Gitaren van wijlen Eddie Van Halen verkocht voor klein fortuin
Gesigneerd door Van Halen himself. Foto: EPA-EFE
Door jdr