Nieuwe trainersepisode bij AA Gent: Wim De Decker wordt ontslagen

Wim De Decker ©  BELGA

De vijfde opeenvolgende nederlaag in de Europa League was de druppel voor het Gentse bestuur. Wim De Decker moest het bekopen met zijn ontslag. Na Jess Thorup en Laslo Bölöni is Wim De Decker al de derde trainer die dit seizoen ontslagen wordt bij AA Gent. Op de persconferentie na de nederlaag tegen Liberec was De Decker nergens te bespeuren. “Ze hebben mij gevraagd om hier te komen zitten”, aldus Peter Balette.

De Buffalo’s kennen een echt rampseizoen. Het bestuur sprak voor de start van het seizoen nog titelambities uit, maar Gent staat pas twaalfde in de competitie met 16 op 42. Maar liefst acht competitiewedstrijden verloor Gent al dit seizoen. Europees liep het bovendien eerst de Champions League mis en daarna behaalde de Gantoise 0 op 15 in de Europa League.

Wim De Decker werd begin dit seizoen binnengehaald als T2 van Jess Thorup. Na het ontslag van diens opvolger Bölöni werd hij aangesteld als T1. De Decker slaagde er echter ook niet in om de boel recht te trekken en moet nu ook vertrekken.

(ybw, vva)

Aangeboden door onze partners