Mathieu van der Poel kwam amper bij na twee weken zonder fiets, maar: “Ik leef niet meer toe naar de cross zoals vroeger ”

Bron © In De Leiderstrui

Foto: BELGA

Hij liet zich eerder deze week grondig checken in het Runners’ Lab met het oog op zijn wederoptreden in de cross, maar Mathieu van der Poel heeft zijn fiets een tijd lang aan de kant gelaten. Dat vertelde hij op de Nederlandse televisie.

LEES OOK. Axel Merckx heeft dubbel goed nieuws, maar ook een waarschuwing voor Van Aert en Van der Poel: “Niet eindigen zoals Marianne Vos”

Van der Poel won op spectaculaire wijze de Ronde van Vlaanderen, maar ging een paar dagen later onderuit in de Driedaagse Brugge-De Panne. De Nederlandse kampioen liep daarbij een hersenschudding op. En dat had zo zijn gevolgen.

“Ik heb twee weken niet op de fiets gezeten”, zei hij bij Ziggo Sports. “Dat ging me ook gemakkelijk af, aangezien ik nog wat last had van die blessure. Ik heb veel gegamed (lacht) en wat series gekeken met mijn vriendin. Echt weg konden we niet, aangezien bijvoorbeeld de restaurants gesloten waren. De trip naar Dubai? Dat hebben we last minute besloten. Wel goed dat we dat gedaan hebben. Het was daar goed weer en dat heeft me deugd gedaan.”

LEES OOK. Intussen aan de andere kant van de wereld: Mathieu van der Poel zoekt de mooie uitzichten op (en z’n Roxanne is er ook bij)

Mathieu van der Poel kwam amper bij na twee weken zonder fiets, maar: “Ik leef niet meer toe naar de cross zoals vroeger ”
Foto: BELGA

Maar heel zot doen, dat zat er toch niet in voor Van der Poel want op 12 december rijdt hij zijn eerste cross, in Antwerpen. “Ik ben maar twee kilo aangekomen”, aldus de Nederlander. “Het veldrijden komt er aan dus ik moet ook niet van te ver komen, anders start ik met een achterstand.”

Toch is er deze keer wel iets veranderd. “Met het crossen heb ik de doelen die ik wilde bereiken al bereikt”, aldus Van der Poel. “Ik leef niet meer toe naar een veldritseizoen zoals ik dat vroeger deed. Ik merk dan ook dat ik mijn doelstellingen verlegd heb naar het mountainbiken en de weg.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN