Anderlecht breekt contract van verdediger Michael Murillo open: “Hij heeft alles van een moderne fullback”

 

Michael Amir Murillo heeft zijn handtekening gezet onder een contractverlenging bij Anderlecht. De Panamese verdediger blijft minstens tot 2025 bij paars-wit.

Vincent Van Genechten

“Murillo kwam op 6 december 2019 over van New York Red Bulls en blaast zondag dus één paars-wit kaarsje uit”, klinkt het op de site van de Brusselse club. “In 22 wedstrijden kwam hij al 3 keer tot scoren en gaf hij 5 assists. Hij miste dit seizoen nog geen enkele minuut.”

“Amir heeft alles wat we kunnen verwachten van een moderne fullback. Snel, agressief, goed aan de bal en aanvallend ingesteld. Met zijn verlenging willen we de huidige kern verder stabiliseren, met oog op de toekomst”, aldus Sports Director Peter Verbeke.

Murillo kreeg naast een nieuw contract ook een kleine verrassing van zijn club. Anderlecht belde met zijn vrienden in familie in Panama, die de verdediger als eersten mochten feliciteren met zijn contractverlenging. Murillo werd er zowaar emotioneel van.

Anderlecht en Murillo openen vrijdagavond de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met een verplaatsing naar Zulte Waregem.

LEES OOK