Italiaanse fraude van Luis Suarez eist eerste slachtoffers: maandenlange schorsingen uitgesproken

 ©  EPA-EFE

Giuliana Grego, het hoofd van de Universiteit voor buitenlanders in Perugia, is voor acht maanden geschorst na de fraude bij het Italiaanse taalexamen van Luis Suarez. De Uruguayaanse aanvaller was in september op weg naar Juventus, maar moest daarvoor eerst een Italiaans paspoort verkrijgen. De transfer ging uiteindelijk niet door en Suarez verkaste eind september van Barcelona naar Atlético Madrid.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

In een persbericht geeft Raffaele Cantone, de openbare aanklager in Perugia, aan dat “de vragen van het examen vooraf aan de speler werden doorgespeeld”. Zijn resultaat lag ook al vast voor hij aan de test begon.

Het examen was volgens Cantone “een schijnvertoning die de universiteit organiseerde op vraag van Juventus en in ruil voor positieve publiciteit”.

Rector Giuliana Grego wordt geschorst voor acht maanden voor het vervalsen van verschillende officiële documenten en het schenden van het beroepsgeheim met winstoogmerk. Simone Olivieri, de algemeen directeur van de universiteit, Stefania Spina, de lesgeefster Italiaans, en onderzoeker Lorenzo Rocca kregen dezelfde straf voor dezelfde misdaden.

Cantone gaf aan dat zijn kantoor ook bewijs zoekt voor de druk die clubfunctionarissen van Juventus zouden uitgeoefend hebben om het verkrijgen van het Italiaans paspoort voor Suarez te versnellen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten