Supermarkten passen openingsuren aan in eindejaarsperiode om drukte te vermijden

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

Traditioneel passen de supermarkten in ons land hun openingsuren aan tijdens de eindejaarsperiode. Op kerst- en oudejaarsavond gaan de winkels vroeger dicht, maar heel wat ketens openen die dagen ook vroeger de deuren. Op die manier kan de drukte wat gespreid worden en verloopt de rush op boodschappen iets veiliger.

De winkels van Colruyt openen op 23, 24, 30 en 31 december een half uur vroeger en verwelkomen dus al klanten vanaf 8 uur. Op kerstavond en oudejaarsavond sluit de winkel wel om 18 uur, op andere dagen zijn de filialen geopend tot 20 uur. Op zaterdag 2 januari 2021 blijven de winkels van Colruyt gesloten, omdat personeelsleden die dag een extra vakantiedag krijgen.

Ook Delhaize opent in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar vroeger de deuren. Op woensdag 23 en woensdag 30 december kunnen klanten al om 7 uur gaan winkelen, een uur vroeger dan normaal. De winkels kennen die dag met 20 uur het traditionele sluitingsuur. Op 24 en 31 december kunnen klanten van 7 tot 17 uur hun boodschappen gaan doen, zodat medewerkers zelf ook op tijd aan de feesttafel kunnen aanschuiven. Op zondag 20 december en zondag 27 december zullen 34 winkels van Delhaize geopend zijn.

De supermarkten van Carrefour openen op zondag 20 december de deuren tussen 9 en 19 uur. Tussen maandag 21 en donderdag 31 december openen alle filialen al om 8 uur de deuren, dat is voor sommige winkels een uurtje vroeger, en geldt het gebruikelijke sluitingsuur. Op 24 en 31 december gaan de winkels wel om 17 uur dicht.

De Aldi-winkels behouden op 24 en 31 december hun traditionele openingsuur van 8.30 uur. De winkels sluiten die dag wel twee uurtjes vroeger, om 17 uur in plaats van om 19 uur. Op die manier kan ook het personeel tijdig aan het feest. Bij Albert Heijn zijn tijdens de eindejaarsperiode ook de gebruikelijke uren van kracht, maar op kerst- en oudejaarsavond gaan de deuren al dicht om 17 uur.

Bij Lidl verwelkomen ze op zondag 20 en 27 december ook klanten, om hen de mogelijkheid te bieden de boodschappen te spreiden in aanloop naar de kerstdagen. Op 24 en 31 december zijn de winkels geopend van 8.30 uur tot 17 uur.

AANGERADEN
Meest recent