Charleroi gaat in beroep… en Marco Ilaimaharitra wordt zwaarder gestraft: vier speeldagen aan de kant

 

 ©  Photo News

Charleroi kan vier weken niet op middenvelder Marco Ilaimaharitra rekenen. De Malagassiër werd in beroep voor vier wedstrijden geschorst. Hij moet ook 4.000 euro boete betalen.

Bram Van Vaerenbergh

Opvallend, gezien het voorstel waartegen Charleroi beroep aantekende over drie wedstrijden effectief en een wedstrijd met uitstel ging. De middenvelder kreeg afgelopen woensdag rood tegen Waasland-Beveren, nadat hij zijn voet op de kuit van Waasland-Beveren-aanvaller Koïta plantte. Ilaimaharitra mist nu de wedstrijden tegen Kortrijk, Sint-Truiden, Anderlecht en Cercle Brugge.

Charleroi ziet winst toenemen tot 5,5 miljoen euro

Sportief gaat het de Carolo’s momenteel iets minder voor de wind, maar financieel blijven de Henegouwers gouden zaken doen. Charleroi maakte in het laatste seizoen 2019-2020 zo’n 5,5 miljoen euro winst, een mooi resultaat gezien de coronacrisis ook al drie maanden uitmaakte van de jaarrekening. Ook de eigen middelen van de club namen toe tot 15,5 miljoen euro. Des te opvallender, gezien de Henegouwers in 2013 nog met een negatief eigen vermogen van 3,7 miljoen euro zaten.

Net als de voorbije jaren zal de club ook geen dividend – zeg maar een deel van de winst – uitkeren aan de aandeelhouders. Onder het roer van het huidige bewind (voorzitter Fabien Debecq en algemeen manager Mehdi Bayat) werd elke euro opnieuw in de club geïnvesteerd. “Daardoor kan de club blijven groeien en investeren in een betere kern, maar ook een spaarpotje opzij houden voor de cijfers na corona”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten