Man troggelt jarenlang jonge acteurs honderdduizenden dollars af door zich voor te doen als filmbons

Bron © BBC

Foto: Photo News

Een man van 41 heeft jarenlang debuterende filmacteurs bedrogen door zich voor te doen als een invloedrijke manager uit Hollywood. Hij zou zo honderdduizenden dollars buit hebben gemaakt. De Indonesiër is vrijdag voor de rechtbank in Londen verschenen.

Hargobind Tahilramani (41) werd vorige week door de politie in Manchester gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van identiteitsdiefstal. De man deed zich voor als filmbons, zoals Kathleen Kennedy (baas bij Lucasfilm), Amy Pascal (Sony) of Sherry Lansing (Paramount). Volgens gerechtsdocumenten veranderde hij zijn accent en stem om als vrouw te klinken. In andere gevallen was hij een mannelijke manager.

Uit het onderzoek blijkt dat hij werknemers uit de filmindustrie benaderde met “aanbiedingen voor lucratieve jobs”. Ze werden geïnstrueerd om “naar Indonesië te reizen voor locatiescouting, onderzoek en het afwerken van scenario’s”.

Valse dollars

Bij aankomst in Indonesië kregen de nietsvermoedende aspirant-acteurs een voorschot in Amerikaanse dollar, dat naderhand vals bleek te zijn. De filmprojecten die hen werden beloofd, werden nooit gerealiseerd.

Als de slachtoffers hun beklag deden, dreigde Tahilramani hen soms” in stukken te hakken”. Het misbruik begon in 2013, toont onderzoek van de Amerikaanse politiedienst FBI. En ondanks de reisbeperkingen door het coronavirus ging het deze zomer nog door.

De Verenigde Staten hebben in het Verenigd Koninkrijk gevraagd Tahilramani uit te leveren. De man verscheen vrijdag al voor de rechtbank in Londen.

Door dhs