Titelsong geschreven en kerstverhaal gespeeld in volle hittegolf: Pommelien Thijs van ‘#LikeMe’ over nieuwe film ‘De familie Claus’

Pommelien Thijs (rechts) verzorgde de titelsong van . “Op anderhalve week, dus ik heb een spurt moeten trekken.” ©  Netflix

Zaterdagnacht passeert Sinterklaas met zijn schimmel over de daken, maandag staat de Kerstman al klaar om de fakkel over te nemen. Dan verschijnt De familie Claus op Netflix. Maakt ook haar opwachting in de kerstfilm, naast Jan Decleir en Josje Huisman: Pommelien Thijs, bekend uit de Ketnetreeks #LikeMe. Ze schreef ook de titelsong van de film, Still here. “Die is trouwens opgenomen op mijn slaapkamer.”

Wout Desmytere

Zingen hoeft Pommelien Thijs (19) in De familie Claus dus pas te doen tijdens de aftiteling. Gelukkig maar, want op de set baadden zij en de andere acteurs sowieso al in het zweet. De film mag zich dan wel afspelen tijdens de kerstdagen, de opnames gebeurden afgelopen zomer. In het midden van een hittegolf. “De sneeuw, de lichtjes, de warme truien, het ziet er allemaal gezellig uit op film”, zegt Pommelien. “Maar de temperatuur op de set was niet te harden. We hebben pittig afgezien, met die drie lagen kostuums aan.”

Voor liet Pommelien zich inspireren door het centrale thema van de film: het verwerken van een verlies. ©  Netflix

Maar eenmaal de camera’s stopten met draaien, zat het werk voor Pommelien er nog niet op. Ze schreef ook de titelsong voor de film, Still here. “Ze hebben me dat gevraagd na het draaien, maar dan nog moeten eerst een hoop mensen hun goedkeuring geven. Toen ik uiteindelijk groen licht kreeg, had ik maar een anderhalve week om dat nummer te maken. Ik heb een zieke spurt moeten trekken.”

En voor die spurt vroeg ze hulp aan Francisco Schuchter en Joey Kwan, haar kameraden uit #LikeMe. “Je hoort hen ook, als backing vocals. Dat nummer is een beetje à l’improviste op mijn slaapkamer opgenomen, maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Het heeft een zeker kerstgevoel, maar niet overdadig. Belletjes en triangels ga je niet horen, daar ben ik niet zo’n fan van. Kerst gaat voor mij over de gedachte, dat gevoel van samenhorigheid. Niet alle tierlantijn errond. Ik wou dat het nummer ook op zichzelf kon staan, dus ik heb me vooral laten inspireren door het centrale thema: het verwerken van een verlies. Daar kan iedereen zich wel in vinden, op een bepaalde manier.”

LEES OOK. #LikeMe-zangeressen Pommelien en Camille scoren ook met eigen muziek

Aangeboden door onze partners

Lees ook