Blueszanger Guy Verlinde en Victoria De Luxe in de bres voor vrijwilligers

Foto: Steven Hendrix

Gent -

Blueszanger Guy Verlinde maakte naar aanleiding van de Internationale dag van de vrijwilliger een nieuwe song en gaf die de titel The Unsung mee. Cultuurhuis Victoria De Luxe maakte er een videoclip bij en trok daarvoor met Guy Verlinde naar niet minder dan 13 Gentse organisaties die deel uitmaken van het Gentse Solidariteitsfonds.

“Er zijn zoveel mensen die onder de radar heel belangrijk werk leveren voor anderen. Veel meer dan we vermoeden. Toen ik het verhaal hoorde van het Gents Solidariteitsfonds was het voor mij duidelijk dat de videoclip over hen moest gaan. Het zijn allemaal Unsung heroes die dag in dag uit klaar staan om de zwakkeren in onze stad te helpen. Die onbezongen helden mogen nu ook wel eens bezongen en gewoon worden” aldus Guy Verlinde.

Een cameraploeg van Victoria De Luxe trok met blueszanger Guy Verlinde naar Werkgroep Vluchtelingen Gent , Hand in Hand Gent , WoonGift Gent, De Tinten, Victoria Deluxe, De Rode Lotus, De Sloep, LetsSaveFood Gent ,Buurtwerk Muide Solidair, Refu Interim, Enchanté, VOEM, Burgerplicht Gent en Robinia. Dat zijn 13 Gentse organisaties die deel uitmaken van het Gentse Solidariteitsfonds. Verspreid over de Gentse stad zijn het plekken waar vrijwilligers op weekbasis materiële noodhulp verstrekken aan zo’n 10.000 Gentse individuen en gezinnen. (rtl)

The Unsung is te bekijken op Youtube, vanaf zaterdag 5 december om 10 uur.

www.guyverlinde.com

https://youtu.be/Uc7XsGzVCWA

AANGERADEN