Abonnee worden? Kies je leesformule

Ook gescheiden riolering tussen Nerm en centrum

Ook gescheiden riolering tussen Nerm en centrum

Geen afvalwater meer naar de Nermbeek. Foto: raymond billen

Hoegaarden -

Het schepencollege geeft groen licht voor de aanleg van gescheiden riolering in de Gasthuisstraat, Brouwerij Loriersstraat en Nerm (inbegrepen Aalst).

Voor het project in Nerm en zo verder, zijn bewoners reeds gecontacteerd, zonder concrete timing. Voor bewoners die nu afvalwater direct lozen in de Nermbeek achter hun woning, dringt een grondige verbouwing zich op. In principe moet regenwater naar de waterloop en vuil water naar de straatriool.

Voor de Gasthuisstraat is het project niet nieuw. Al in 2007 was de aanpak van die straat aangekondigd, in het verlengde van de Dotremontstraat. Aquafin wijzigt zijn plannen nogal vaker: in 2008 werd nog een apart “kleinschalig waterzuiveringsproject” in Nerm in het vooruitzicht gesteld.

Aquafin en konsoorten werken momenteel een dergelijk project af in Hauthem en op de Kauterhof. In Hoksem is de helft van het dorp uitgerust met ontdubbelde riolering en wacht deel twee op uitvoering. Ook delen van Outgaarden, Meldert en Rommersom staan op het programma.

De aparte vuilwaterriolering dient aan te sluiten op de bestaande waterzuiveringsstations in Overlaar en in Hoksem, plus een nog te bouwen station in Meldert. Voor het station in Overlaar zijn aanpassingswerken recentelijk vergund.

Geen afvalwater ...
AANGERADEN