PREMIER LEAGUE. Chelsea pakt de leiding, Pogba van anti-held naar held bij Manchester United

Foto: AP

Chelsea heeft de drie punten thuisgehouden tegen Leeds United. The Blues kwamen wel op achterstand, maar zetten de scheve situatie in de tweede helft helemaal recht. Eerder op de avond ontsnapte Manchester United aan een nederlaag op bezoek bij West Ham. In de tweede helft boog het een 1-0-achterstand nog om in een 1-3-overwinning.

Ondanks de 3-1-zege, kon de wedstrijd niet slechter beginnen voor Chelsea, want na amper vier minuten bezorgde Patrick Bamford zijn ex-ploeg een koude douche.

Man-in-vorm Olivier Giroud scoorde afgelopen week vier keer in de Champions League tegen Sevilla. Als ‘bedankje’ mocht hij van Frank Lampard voor het eerst dit seizoen in de basis aan een competitiewedstrijd beginnen. De Fransman beschaamde het vertrouwen van zijn manager niet, want het was Giroud die voor de gelijkmaker zorgde.

In de tweede helft ging Chelsea over Leeds. Eerst buffelde Kurt Zouma de 2-1 tegen de touwen, waarna Pulisic in het slot de puntjes op de ‘i’ zette en voor de 3-1 zorgde.

Chelsea is zo al sinds de tweede speeldag ongeslagen en komt voorlopig alleen aan de leiding.

Pogba (anti-held)

Over de prestaties van Paul Pogba bij Manchester United is al heel wat inkt gevloeid. Ook in de wedstrijd tegen West Ham leek hij kop van jut te zullen worden na wel heel slap verdedigen op de 1-0 van Soucek.

In de tweede helft herpakte de Fransman zich echter en met een heerlijke knal zorgde Pogba voor de gelijkmaker.

Door goals van Mason Greenwood en Rashford namen The Reds uiteindelijk toch de volle buit mee naar Manchester. Door de zege nestelt United zich op de vierde plaats.

Door Tjorven Messiaen
AANGERADEN