SERIE A. Lukaku zet Inter op weg naar eenvoudige zege tegen Bologna, ook Juventus wint op valreep

Foto: REUTERS

Romelu Lukaku kan maar niet stoppen met scoren. Tegen Bologna opende ‘Big Rom’ al na zestien minuten de score na een assist van Perisic. Zo zit Lukaku dit seizoen na dertien wedstrijden al aan twaalf goals. Zijn treffer zette zijn ploeg Inter op weg naar een vlotte zege. Na ook nog twee doelpunten van Hakimi werd het uiteindelijk 3-1. Eerder op de dag zette Juventus een scheve situatie recht in de Turijnse derby.

Romelu Lukaku had tegen niet veel tijd nodig om zijn doelpuntenaantal nog wat op te krikken. Na een dik kwartier spelen ging hij op een voorzet van Perisic goed in duel met Tomiyasu om vervolgens de openingstreffer tegen de touwen te werken. Op slag van rust zette Hakimi Inter helemaal op rozen met de 2-0.

Na rust maakte Vignato de aansluitingstreffer voor Bologna, waardoor het nog even spannend leek te gaan worden, maar met zijn tweede van de avond nam Hakimi alle twijffels snel terug weg. De 3-1 was ook het sein voor Antonio Conté om Lukaku naar de kant te halen, dinsdag wacht immers een belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk. Inter hield uiteindelijk makkelijk stand en blijft zo in het spoor van stadsgenoot Milan, dat morgen op bezoek gaat bij Sampdoria

Juventus zwoegt zich naar zege in Turijnse derby

Het heeft ervoor moeten knokken, maar Juventus is er in de slotfase dan toch in geslaagd de Turijnse derby te winnen. Tegen Torino keek het lange tijd tegen een achterstand aan na een goal van N’Koulou, maar in de laatste tien minuten wisten McKennie en Bonucci de situatie nog om te keren. Door de overwinning schuift Juventus naar de derde plaats.

Door Tjorven Messiaen
AANGERADEN