Vrouwen Boom: verdiende zege Lucinda Brand ondanks onhandige fietswissel

Foto: BELGA

Vier op een rij voor Lucinda Brand (Telenet Baloise Lions) die in de tussenstand van de Superprestige de leidersplaats overneemt van wereldkampioene Ceylin Alvarado (Alpecin-Fenix). Die finishte in Boom tweede maar beklaagde zich over een onhandig manoeuvre van Brand in de voorlaatste ronde.

Brand en Alvarado domineerden bijna de ganse wedstrijd met de sterke Brand die vooral bergop indruk maakte en de handige Alvarado die in de technische zones de bovenhand had. “Maar misschien was ik in mijn sterke stukken net dat tikkeltje beter dan Ceylin in de hare”, resumeerde Brand haar winst.

Alvarado legde een deel van de nederlaag bij een onhandige fietswissel van Brand in de voorlaatste ronde. “Het was inderdaad een moeilijke kruising”, gaf Brand toe. “Ik dacht dat onze mecaniciens verder uit elkaar stonden en ben sowieso al niet de snelste opspringer. Inschattingsfout én mijn fout. Ik heb dan ook meteen besloten om Ceylin op te wachten en hoop dat iedereen beseft dat ik zoiets niet opzettelijk doe.”

Zo wilde Alvarado het ook niet gezegd hebben. “Maar ik was wel uit mijn ritme en dat heeft toch impact gehad”, klappertandde de Nederlandse. Denise Betsema (Pauwels Sauzen - Bingoal) werd op ruime afstand derde, Sanne Cant kwam andermaal niet verder dan een elfde plaats.

Door gvdl
AANGERADEN