KOERSNIEUWS. Sander Armée vindt nieuwe ploeg, “beste rapper van het peloton” Laurens De Vreese verlaat Astana

 ©  Photo News

 ©  AFP

1 / 2

Winterstop voor het peloton, maar het nieuws blijft met mondjesmaat toestromen. Wij verzamelen het hier voor u.

Maakt Quintana rentree in Ronde van Colombia?

Het gaat ogenschijnlijk de goede kant uit met Nairo Quintana. De Colombiaan werd eind oktober geopereerd aan zijn linkerknie, maar droomt alweer luidop van zijn terugkeer in het peloton. De kopman van Team Arkéa-Samsic wil in de Ronde van Colombia (9 tot 14 februari) in de competitie weerkeren.

De knieproblemen van Quintana zijn het gevolg van een verkeersongeval op training in Colombia, tijdens de eerste lockdown. Quintana leek aanvankelijk niet al te veel hinder te ondervinden, maar tijdens de Dauphiné en vooral de Tour de France bleek zijn linkerknie hem almaar meer parten te spelen. Onderzoek bracht een breukje aan de knieschijf aan het licht.

“Ik zal van de partij zijn in de Ronde van Colombia, maar weet nog niet hoe ver ik zal staan”, klinkt het. (gvdl)

 ©  Photo News

Armée naar Qhubeka

Sander Armée zet zijn wielercarrière verder bij Team Qhubeka ASSOS. De Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg maakte zijn komst maandag bekend.

De 34-jarige Armée fietste de voorbije zeven seizoenen voor Lotto. Daarvoor droeg hij het shirt van Topsport Vlaanderen. Een ritzege in de Ronde van Spanje van 2017 is zijn mooiste overwinning. Dit seizoen mocht hij een keer juichen, in de Franse Ronde van Poitou-Charentes.

Bij Team Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT Pro Cycling, wordt Armée herenigd met zijn ex-ploegmaat Victor Campenaerts.

Op de website van zijn nieuwe ploeg zegt Armée dat hij “supergemotiveerd” is en wielrennen “een passie” voor hem is die hij ook bij het team voelt. “Ik kende in het verleden wat persoonlijk succes maar dat houdt mij niet tegen om te proberen nog beter te worden. Ik wil dit waarmaken met de passie, kennis, uitrusting en racementaliteit van Team Qhubeka ASSOS”, legt hij uit.

Armée wil zijn ervaring ten dienste stellen van de ploeg en kijkt uit naar de hereniging met Campenaerts. “We zaten twee jaar in dezelfde ploeg en woonden de voorbij twee jaar in dezelfde stad.”

Armée onderstreept daarnaast het feit dat het team veel liefdadigheidswerk verricht om het wielrennen in Zuid-Afrika te promoten. “Dit maakt de ploeg voor mij nog specialer. Het is een eer hier deel van uit te maken.”

Team Qhubeka ASSOS maakte maandag ook de transfer van Mauro Schmid bekend. De 21-jarige Zwitser komt over van Leopard Pro Cycling en staat voor zijn WorldTour-debuut.

Sprinter Alfdan De Decker naar Tarteletto-Isorex

Alfdan De Decker rijdt volgend seizoen voor het continentale team Tarteletto-Isorex. Hij tekende er een contract voor 2021. Voor de Antwerpse gebrilde sprinter was er geen plaats meer bij Intermarché – Wanty Gobert, de nieuwe WorldTourploeg van François Bourlart. De wielersite Wielerflits.be postte maandagmiddag een foto van de sportieve baas Peter Bauwens die Alfdan De Decker de hand reikt. Met het aantrekken van de Antwerpenaar heeft Peter Bauwens nu nog één plaatsje over voor volgend seizoen. Met Enzo Wouters beschikt de Oost-Vlaming voor 2021 over twee snelle mannen. (hc)

Pogacar en co krijgen vaccin tegen corona

De renners van UAE Team Emirates, bij wie Tourwinnaar Tadej Pogacar, zullen in januari tijdens een trainingskamp in de Emiraten gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat zegt teammanager Mauro Gianetti in La Gazzetta dello Sport. (lees hier meer)

De Vreese weg bij Astana

Het zat eraan te komen en nu is het definitief: Laurens De Vreese verlaat Astana, de ploeg waarvoor hij sinds 2015 actief was. Met een uitgebreide boodschap neemt de Kazachse formatie afscheid van “de beste rapper van het peloton”. “Een betrouwbare knecht en een ervaren wegkapitein zijn slechts enkele van Laurens’ kwaliteiten. Maar Laurens bewees zich ook als een ware zanger en rapper in de eerste rapvideo van het team. Na 6 seizoenen de kopmannen te helpen en de jongeren de begeleiden, wensen we Laurens het beste toe in zijn verdere carrière.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten