Nederlands topmodel Romee Strijd bevallen van eerste kindje

Het Nederlandse topmodel Romee Strijd is vrijdag voor het eerst mama geworden. Ze beviel van een dochtertje dat ze een bijzondere naam gaf: Mint.

vwh

“Mint van Leeuwen ~ zo dankbaar dat ik je eindelijk in mijn armen kan houden. We zijn zo verliefd op jou!”, schreef de 25-jarige blondine bij een kiekje waarop ze het meisje borstvoeding geeft. Collega-modellen, onder wie Gigi Hadid en Karlie Kloss hebben reeds proficiat gewenst.

Afgelopen mei kondigde het topmodel, bekend van de Victoria’s Secret-lingerieshows, aan dat ze samen met haar vriend Laurens een eerste kindje verwachtte. Zwanger worden was voor haar geen evidentie. Strijd weet sinds twee jaar dat ze last heeft van PCOS, een aandoening waarbij er cysten op de eierstokken groeien en de eisprong en menstruatie mogelijk uitblijft.

Het model menstrueerde al zeven jaar niet meer en daardoor kwam haar kinderwens noodgedwongen on hold te staan. Een aangepaste en rustigere levensstijl - minder intensief trainen en een gezonder eetpatroon - bracht verandering teweeg in haar lichaam. Haar menstruatiecyclus kwam weer op gang en ze raakte natuurlijk zwanger.
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes:
De beste Farmaline korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook