Meekoken met ‘Cook ensemble’? Dit heb je nodig

 

 ©  Vier

Wie volgende week thuis wil meekoken met ‘Cook ensemble’, kan met onderstaand boodschappenlijstje naar de winkel om alle gerechten te maken.

vwh

MAANDAG 7 DECEMBER

Varkenshaasje, groenten en kroketten à la Sinterklaas

Varkenshaas

  • 1 varkenshaasje
  • 50 g speculoos
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • een klontje boter
  • peper & zout

Groenten

  • 3 wortelen (geschild)
  • 3 rapen (geschild)`
  • 1 ui (gesnipperd)
  • tijm (vers of gedroogd)
  • klontje boter
  • peper & zout

Kroketten

  • 300 g diepvriespuree (ontdooid)
  • 150 g amandelschilfers
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • 1 mandarijn
  • peper & zout

Saus

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 mandarijn
  • 1 teen look
  • 20 g donkere chocolade
  • een scheutje azijn
  • 1 klontje suiker
  • 1 tl Marmite of bouillonextract
  • 1 takje rozemarijn
  • peper & zout

Specifiek materiaal

  • een friteuse
  • een rasp

DINSDAG 8 DECEMBER

Eviva Mexico limoensoep en taco’s met kip

Nodig

  • 1 gebakken kip
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 2 paprika’s (in blokjes)
  • 2 chilipepers (gesnipperd)
  • 2 limoenen
  • 1 blokje kippenbouillon

Taco’s met kip

  • 4 kleine zachte tacovellen
  • 1/3 van het kippenvlees
  • 1/2 van de blokjes paprika
  • 1/3 van de snippers rode ui
  • 1/3 van de snippers chilipeper
  • 3 el tomatenblokjes (blik)
  • 3 el zwarte bonen
  • 3 el mais (bokaal)
  • 100 g geraspte kaas (bv. cheddar)
  • een snuif kippenkruiden
  • een scheut olijfolie
  • zout

Limoensoep met kip

  • 2/3 van het kippenvlees
  • 2/3 van de blokjes verse tomaat
  • 1/2 van de blokjes paprika
  • 1/3 van de snippers rode ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 limoenen
  • een handje verse koriander
  • een snuif kippenkruiden (of zout)

Salsa

  • 1/3 van de blokjes verse tomaat
  • 1/3 van de snippers rode ui
  • 1 limoen
  • een handje verse koriander

Specifiek materiaal

  • ovenschaal

WOENSDAG 9 DECEMBER

Portobello-champignons & Oosterse ravioli met geitenkaas

portobello’s & paddenstoelensaus

  • 6 portobello-champignons
  • 1 grote sjalot
  • 1 teen knoflook
  • ½ blokje paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
  • takjes verse dragon
  • 2 dl volle room
  • klontjes boter of wat olijfolie
  • peper en zout

Tapenade

  • 100 g zwarte olijven (ontpit)
  • een handje pijnboompitten
  • 1 el kappertjes
  • een scheut fijne olijfolie
  • grof zout & peper

Wontons

  • 10 wonton-vellen (ontdooid)
  • 1 ei
  • 150 g geitenkaas
  • scheutjes honing

Afwerking

  • dragonsnippers
  • zwarte peper

Specifiek materiaal

  • keukenpenseel (uitstrijken geklutst ei)
  • staafmixer
  • keukenhanddok (uitlekken ravioli)

DONDERDAG 10 DECEMBER

Sushi o’clock

De rijst

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 8 el rijstazijn (gesuikerd)
  • 1 tl zout
  • vullen/rollen/beleggen
  • 6 nori-vellen (zeewier)
  • 150 g verse zalmfilet (of stevige witte vis)
  • 50 g grote garnalen (voorgekookt)
  • 1 potje zalmeitjes
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • ½ mango

Om te serveren

  • wasabi-pasta
  • sojasaus
  • plakjes opgelegde gember
  • eetstokjes

Specifiek materiaal

  • een zak ijsblokjes
  • 2 vlakke schalen
  • matje om sushi te rollen

VRIJDAG 11 DECEMBER

Monster family cheeseburger & secret sauce

Monster burger

  • 1 rond wit brood (klein, ong. 300g)
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 3 uien
  • ½ ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 1 pakje smeltkaas in plakjes (bv.cheddar)
  • een hand gebakken uitjes (‘Bicky-uitjes’)
  • een scheutje Worcester sauce
  • klontjes boter
  • scheutjes olijfolie
  • peper en zout

Relish

  • 100 g zoetzure augurken (op z’n geheel of in plakken)
  • 100 g opgelegde uitjes (klein of middelgroot)
  • een scheutje honing
  • een scheutje azijn
  • zout

Secret sauce

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl kippenkruiden
  • een scheutje honing
  • een scheutje azijn

Specifiek materiaal

  • 2 braadpannen voor vlees (middelgroot tot groot)
  • evt. een grilpan
  • oven

‘Cook ensemble’, elke weekdag om 18.45 uur op VIER.

LEES OOK