Voorlopig geen sporen van slachtoffer (9) van Fourniret bij opgravingen in Noord-Frankrijk

 ©  AFP

Bron: BELGA

Nabij het kasteel van Sautou, in het Franse departement Ardennes, hebben speurders maandag opgravingen gedaan om het vermoorde meisje Estelle Mouzin te vinden. Voorlopig hebben ze geen bruikbare sporen gevonden.

Seriemoordenaar Michel Fourniret zou volgens zijn ex, Monique Olivier, Estelle Mouzin verkracht en vermoord hebben. In maart gaf de inmiddels 78-jarige Fourniret zijn verantwoordelijkheid toe in de moord op het 9-jarige meisje, dat in 2003 overleed. Haar lichaam is nooit teruggevonden.

Het kasteel van Sautou ©  AFP

De opgravingen gingen maandag van start in de buurt van het kasteel van Sautou, nabij de Belgisch-Franse grens. Volgens de advocaat van Eric Mouzin, de vader van Estelle, zijn er nog geen “noemenswaardige ontdekkingen” gedaan.

Fourniret werd in 2008 veroordeeld voor de moord op zeven meisjes en jonge vrouwen tussen 1987 en 2001, maar vermoed wordt dat hij nog meer feiten op zijn kerfstok heeft. De seriemoordenaar, bijgenaamd het “monster van de Ardennen”, werd eerder al veroordeeld voor de moord op acht jonge vrouwen of adolescentes tussen 1987 en 2001, onder wie ook de Belgische Elisabeth Brichet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten