Melania Trump onthult nieuw tennisveld voor Witte Huis en krijgt meteen bakken kritiek: “De first lady weet duidelijk wat er leeft bij de Amerikaanse bevolking”

 ©  AP

Bron: AP, The Guardian

Met veel trots kondigde Melania Trump maandagavond aan dat de tuin van het Witte Huis voorzien is van een gloednieuw tennisveld en bijhorend paviljoen. Een mededeling die lang niet door iedereen gesmaakt werd. “Onze first lady weet duidelijk wat er momenteel echt leeft bij de Amerikaanse bevolking”, zo luidde het onder meer sarcastisch.

LEES OOK. Felle kritiek, #freemelania en boodschappen op haar kledij: dit was vier jaar Melania Trump (+)

“Ik hoop dat dit dienst kan doen als plaats ter ontspanning maar ook als ruimte om te vergaderen voor de toekomstige first families”, zo schreef Melania Trump bij de onthulling van het nieuwe tennispaviljoen. Vervolgens uitte ze nog dankbetuigingen aan de “talentvolle” vakmannen die hebben meegewerkt aan het project en aan alle “vrijgevige” fans van het Witte Huis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mededeling leverde Trump meteen bakken kritiek op. “Ongepast”, zo luidde het onder meer. “Ze zouden beter meer tijd steken in de aanpak van de coronacrisis.” Journalist David Corn antwoordde kort het getal 282.345, ofwel het aantal Amerikanen dat al overleden is aan het coronavirus. Molly Jong-Fast, reporter bij The daily beast, kwam met een sarcastische repliek. “De first lady weet duidelijk wat er momenteel echt leeft bij de Amerikaanse bevolking”, schreef ze. “Al die mensen op de afdeling intensieve zorgen zullen zich nu meteen veel beter voelen nu ze weten dat Melania Trump haar tennispaviljoen klaar is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De first lady heeft intussen al gereageerd op de kritiek. “Iedereen die ervoor kiest om negatief te zijn en mijn werk in het Witte Huis in vraag te stellen zou beter de tijd nemen om iets bij te dragen en iets productiefs te doen in hun eigen gemeenschap.”

Of het tennispaviljoen – en andere aanpassingen die Melania Trump gedaan heeft in het Witte Huis – een lang leven beschoren zullen zijn, is nog de vraag. Op 20 januari wordt Joe Biden ingezworen als nieuwe president van de Verenigde Staten. Vanaf dan staat het hem vrij om zelf aanpassingen te doen of voor een nieuw ontwerp te kiezen.

 ©  Photo News

 ©  Photo News

bekijk ook

Donald Trump en Melania steken lichtjes van nationale kerstboom aan: “Het is heel speciaal”

Melania Trump toont kerstdecoratie van het Witte Huis: “Laten we dit land vieren”

Trump weer in het openbaar sinds de verkiezingen, Melania loopt arm in arm met militair

 (mtm)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten