Goudhaantje van Deceuninck - Quick-Step moet twee miljoen euro kosten: “No fucking way dat hij anders weggaat bij ons”

 

 ©  Photo News

Patrick Lefevere is niet iemand die de grote woorden schuwt. Zeker niet als het aankomt op de interesse voor een van zijn grootste talenten.

Vincent Van GenechtenBron: Cyclingnews, In De Leiderstrui

LEES OOK. Patrick Lefevere: “Ik zei tegen Cavendish dat ik geen euro meer over had, maar hij kwam zelf met een sponsor”

Remco Evenepoel moest normaal gezien hét speerpunt worden in de Ronde van Italië, maar een val in de Ronde van Lombardije gooide roet in het eten van het supertalent van Deceuninck - Quick-Step. In Remco’s afwezigheid stond echter een ander goudhaantje op. Joao Almeida reed een tijdlang in het roze en werd uiteindelijk vierde in het eindklassement.

Dat wekte uiteraard heel wat interesse op voor de 22-jarige Portugees, die dit jaar ook al tweede werd in de Ronde van Emilië en een rit won in de Coppi e Bartali. “Joxean Fernandez Matxin, de manager van UAE-Team Emirates, kent João en zijn kwaliteiten goed”, aldus de makelaar van Almeida bij A Bola. “Er zit echter een verschil tussen iemand goed kennen en een contractaanbod doen. Maar er zijn meer teams dan UAE-Team Emirates die interesse hebben.”

 

 ©  AFP

“Onzin”

Lefevere wil Almeida niet zomaar laten gaan. Het rondetalent ligt dan ook nog voor minstens een jaar vast bij Deceuninck - Quick-Step.

“Eerst en vooral...”, zucht hij bij Cyclingnews. “Ik moet weer van die onzin lezen. Joao heeft een contract en we gaan hem gewoon niet laten gaan. No fucking way. Ik heb zijn makelaar gesproken en die wilde het niet hebben over volgend jaar of de toekomst. Hij wilde geen bonussen of iets anders, en dan een paar maanden later zou UAE interesse hebben. Ze verdienen een straf want je mag niet praten met renners die onder contract staan. Het is oneerlijke wanneer je als renner een contract tekent voor 2022. Hoe kan je presteren als je weet dat je het team gaat verlaten? Hij blijft. Tenzij ze twee miljoen euro willen betalen, dan kunnen we babbelen.”

 

 ©  Photo News

“Fenomeen Remco”

Tussendoor was Fausto Masnada bijzonder lovend over zijn ploegmakker Remco Evenepoel, voor wie Almeida origineel had moeten knechten in de Giro.

“Als Joao zich blijft verbeteren, wordt hij een geweldige renner voor de grote rondes”, aldus de Italiaan bij Fanta Cycling. “Maar als ik zie hoe Remco begin dit seizoen en meteen na de coronabreak reed, dan denk ik dat hij de Giro had gewonnen. Hij was heel sterk in koersen van een week en ik weet zeker dat hij dat ook over drie weken had gekund. Remco is een fenomeen, eentje dat maar eens om de vijf of zes jaar geboren wordt. Hij wil altijd winnen en is al klaar voor 2021. Ik hoop voor hem te kunnen rijden in een grote ronde, die we dan ook kunnen winnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten