RECEPT. Eviva Mexico limoensoep en taco’s met kip

 

 ©  Vier

Elke dag maken chocolatier Dominique Persoone en stylist Jani Kazaltzis een nieuw recept klaar in het programma Cook ensemble. Deze keer op het menu: limoensoep en taco’s met kip.

flb

Boodschappenlijst

Voorbereiding

1 gebakken kip

2 rode uien (gesnipperd)

2 tomaten (in blokjes)

2 paprika’s (in blokjes)

2 chilipepers (gesnipperd)

2 limoenen

1 blokje kippenbouillon

Taco’s met kip

4 kleine zachte tortillavellen

1/3 van het kippenvlees

1/2 van de blokjes paprika

1/3 van de snippers rode ui

1/3 van de snippers chilipeper

3 el tomatenblokjes (blik)

3 el zwarte bonen (blik, evt. in chilisaus)

3 el mais (blik of bokaal)

100 g geraspte kaas (bv. cheddar)

een snuif kippenkruiden

een scheut olijfolie

zout

Limoensoep met kip

2/3 van het kippenvlees

2/3 van de blokjes verse tomaat

1/2 van de blokjes paprika

1/3 van de snippers rode ui

1/3 van de snippers chilipeper

1 blokje kippenbouillon

2 limoenen

een handje verse koriander

een snuif kippenkruiden (of zout)

Salsa

1/3 van de blokjes verse tomaat

1/3 van de snippers rode ui

1/3 van de snippers chilipeper

1 limoen

een handje verse koriander

Specifiek materiaal

ovenschaal

Bereiding

Voorbereiding

• pluk het vlees van de gebakken kip en bewaar het karkas en het kippenvel

• breng een pot water (1,5 l) aan de kook met een blokje kippenbouillon en het karkas en het vel van de kip

• laat de kippenbouillon 15-20 minuten pruttelen

• snipper de rode uien en de chilipepers fijn

• schil de paprika’s en snij ze in blokjes

• snijd de verse tomaten in kubusjes

Taco’s met kip

• verwarm de oven voor op 180°C

• stoof een deel van de uisnippers glazig in een beetje olijfolie

• laat vervolgens een deel van de paprikablokjes en snippers chilipeper meestoven

• doe de helft van het kippenvlees (in kleine stukjes) in de pot

• voeg na enkele minuten de tomatenblokjes uit blik, de zwarte bonen en de maïs toe

• proef en kruid de vulling voor de taco’s naar smaak met kippenkruiden en zout en laat alles nog een paar minuten pruttelen

• snijd rondjes (diameter ong. 10 cm) uit de malse tortillavellen en bewaar de restjes tortilla

• plooi de rondjes tortilla dubbel en vul ze met de kipbereiding

• leg de tortilla’s in een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas (bij voorkeur cheddar)

• laat de taco’s een kwartier garen in de hete oven

Limoensoep met kip

• zeef de kippenbouillon en voeg een deel van het kippenvlees toe

• doe ook blokjes verse tomaat en paprika in de pot samen met snippers rode ui en chilipeper

• laat de soep een kwartier pruttelen en voeg dan het sap van een limoen toe

• kruid de soep met kippenkruiden en/of zout

• snijd de restjes van de tortillavellen in stukjes

• bak ze goudbruin in een pan met een scheut olijfolie

• schep de soep in borden, voeg een paar decoratieve plakjes limoen toe en wat van de krokante tortillakorstjes

• werk af met snippers koriander

Salsa

• meng een deel van de blokjes verse tomaat met een deel van de snippers rode ui en chilipeper

• snipper de koriander fijn en voeg toe

• roer het sap van de limoen door de salsa

Cook ensemble, elke werkdag om 18.45 uur op Vier.

LEES OOK