KOERSNIEUWS. Richie Porte begint seizoen in Australië, nieuwe ploegmaten voor Dylan Teuns

Het seizoen ligt nog maar amper achter ons maar het nieuws staat niet stil. Wij verzamelen voor u de belangrijkste wielernieuwtjes.

Porte begint het seizoen in het Australisch Santos Cycling Festival

Richie Porte (Ineos-Grenadiers) heeft bevestigd dat hij het Santos Cycling Festival (21-24 januari) rijdt. Door de coronacrisis zijn enkel Australiërs en teams van eigen bodem toegelaten. De vierdaagse rittenkoers telt o.a. een aankomst op Willunga Hill, waar Porte het status van ‘De Onoverwinnelijke’ nagenoeg heeft. De rittenkoers wordt zowel voor mannen als voor vrouwen gehouden. (hc)

Mäder en Milan worden ploegmaten van Teuns bij Bahrain Victorious

Gino Mäder en Jonathan Milan worden volgend jaar ploegmaat van Dylan Teuns bij Bahrain Victorius. Mäder is een 23-jarige Zwitser die twee seizoenen bij NTT reed, Milan een 20-jarige Italiaanse neoprof van 1,94 meter groot die een baanspecialist is. Mäder was in Oostenrijk twee jaar geleden nog vierde achter wereldkampioen Marc Hirschi en eindigde in de Vuelta à Espanã in de etappe naar La Covatilla nog tweede. Meteen is Qhubeka-Assos een talent kwijt. (hc)

Modolo mist vlucht naar Spaans trainingskamp Alpecin-Fenix

Sacha Modolo komt pas vandaag aan in het Spaanse Benicassim dat per traditie het uitvalsoord is van de Roodhoofts voor de winterse ploegstage van Alpecin-Fenix. De Italiaan had een verkeerde mail gedownload waardoor hij zijn vliegtuig miste. In totaal zijn er 32 renners verzameld, waaronder elementen van het Development Team, voor de eerste stage die tot 17 december loopt. Ook Edward Planckaert is voldoende hersteld om mee te trainen na zijn zwaar trainingsongeval in oktober. De Moenenaar volgt wel daarbij nog een revalidatieprogramma van de ploegkinesisten. (hc)

 ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten