‘Kerst met 11 miljoen’: vier grote zenders bundelen krachten voor ongeziene kerstshow met bijdrage van koning

 

 ©  VRT/VTM

Het kerstfeest is het feest der verzoening. Dus wordt er een bijzondere pax media opgezet. Eén, VTM en de Waalse zenders La Une en RTL-TVI bundelen op kerstavond de krachten voor een speciale live-uitzending: Kerst met 11 miljoen. Die zal gelijktijdig op de vier zenders te zien zijn tussen 18 en 19 uur.

Centraal staan optredens van Belgische artiesten op de mooiste locaties die ons land te bieden heeft, luchtbeelden van ons land in lichtjes, korte getuigenissen en een nationaal herdenkingsmoment voor de coronaslachtoffers, met een bijdrage van de koninklijke familie. Het programma maakt deel uit van België. Eigenzinnig fenomenaal, een campagne van de federale overheid die een boost moet geven aan ons (inter)nationale imago.

Wie naar Eén kijkt, krijgt presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis als gastvrouw. Bij VTM is dat Cathérine Moerkerke. Optredens zijn van Hooverphonic, Axelle Red, Lous and the Yakuza, Jasper Steverlinck & Typh Barrow en Scala. Clouseau brengt er een exclusief nummer met The voice belgique-winnares Charles.

Daarna volgt meteen ook de nationale kerstboodschap van koning Filip. Voor Kerst met 11 miljoen is nog de slotshow van De warmste week te zien op Eén. (eadp)

Aangeboden door onze partners

Lees ook