Britse honden alleen nog per vliegtuig naar Zwitserland door Brexit

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Zwitserland beperkt vanaf begin volgend jaar de inreis van honden, katten en andere huisdieren uit Groot-Brittannië vanwege het feit dat het land dan echt uit de Europese Unie is gestapt. De Zwitserse overheid maakte donderdag bekend dat de Britse huisdieren enkel nog per vliegtuig en via de luchthavens van Basel, Genève en Zürich het land mogen binnenkomen.

Met de hond op de achterbank naar een Zwitsers skigebied reizen, zit er vanaf volgend jaar niet meer in. Britten mogen daarnaast ook volstrekt geen vlees- of kaasproducten meer naar Zwitserland meenemen. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, maar is door talrijke verdragen in veel opzichten nauw verweven met de EU. Het is ook een Schengenland en Zwitserland gaat Groot-Brittannië vanaf 1 januari behandelen als een land van buiten de Schengenzone en de EU.

Voor de Britten kan er afhankelijk van de uiteindelijke overeenkomsten met de EU nog veel veranderen vanaf 1 januari. Zo zullen ze mogelijk hun huisdieren moeten laten inenten en met de auto ook een groene verzekeringskaart bij zich hebben in de EU. Britten moeten zich ook realiseren dat hun paspoort voortaan zeker zes maanden geldig moet zijn en dat ze mogelijk niet langer dan drie maanden na elkaar in de EU mogen blijven.
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste aanbiedingen van Zooplus voor uw huisdier vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>AANGERADEN