Werkloze renner Laurens De Vreese krijgt hulp uit onverwachte hoek in zoektocht naar nieuwe ploeg: “Het is het moment”

Bron © Radio 2

Foto: BELGA

Astana kondigde eerder deze week aan dat het contract van Laurens De Vreese niet verlengd zal worden. Einde verhaal voor onze landgenoot na zes seizoenen in Kazachse loondienst. En nu?

Met een uitgebreide boodschap nam Astana afscheid van “de beste rapper van het peloton”. “Een betrouwbare knecht en een ervaren wegkapitein zijn slechts enkele van Laurens’ kwaliteiten. Maar Laurens bewees zich ook als een ware zanger en rapper in de eerste rapvideo van het team. Na zes seizoenen de kopmannen te helpen en de jongeren de begeleiden, wensen we Laurens het beste toe in zijn verdere carrière”, klonk het.

De 32-jarige De Vreese wacht intussen bang af op stage in Calpe. “Het is onbegrijpelijk dat ik dit meemaak”, zei hij in een gesprek met onze krant. Ik ben absoluut niet op deze situatie voorbereid. Momenteel heb ik geen uitzicht op een ploeg, maar ik blijf vechten voor een plaatsje.”

LEES OOK (+). Drie Belgische World Tour-profs blijven na 10 profseizoenen voorlopig in de kou staan: “Wachten op dat bevrijdende telefoontje”

Werkloze renner Laurens De Vreese krijgt hulp uit onverwachte hoek in zoektocht naar nieuwe ploeg: “Het is het moment”
Foto: Photo News

Hulp uit… Melle

Die noodkreet viel niet in dovemansoren bij de inwoners van Melle. Zij willen hun lokale wielerheld een hart onder de riem steken in de zoektocht naar een nieuwe ploeg.

“Het is het moment”, vertelt initiatiefnemer Frederik De Vuyst bij Radio 2. De vriend van De Vreese richtte dan ook een Facebook-groep op: ‘Help Laurens De Vreese aan een nieuwe profploeg voor 2021’. Er kunnen suggesties worden gedaan van ploegen bij wie de Mellenaar nog van dienst kan zijn.

“In huidige coronatijden en in het tussenseizoen is het echt niet evident om een ploeg te vinden. Laurens heeft al laten weten dat hij erg blij is met de steun die hij krijgt”, klinkt het.

Door vtvn, hc
AANGERADEN